Beszélgetések, intim titkok, lehengerlő akciók: a TV2 műsoraiban hazánk celebjeinek olyan oldalát ismerheti meg, amelyet ezelőtt csak ritkán látott.

Demcsák Zsuzsa

Új életszakasz kezdődik Demcsák Zsuzsa életében, akinek hamarosan kirepülnek a gyerekei a családi fészekből. Bár a műsorvezető így több időt szakíthat majd önmagára, a gondolatai még mind körülöttük forognak. Nem tagadja: nagyon nehéz számára az elválás. 

„Megvan már a saját életük és elkezdték élni azt. Mi nagyon-nagyon sokat beszélgetünk és nagyon-nagyon együtt vagyunk. Ez a hármas szimbiózis, ami nekünk van, ez tényleg nagyon valid és nagyon erős. De az, hogy amikor megjelentek a szerelmek az ő életükben, főleg a kislányomnál, az nekem egy nagyon nehéz történet volt. Most van az első szerelem és ezt valahogy sokkal nehezebb megélni. A kislányomat sokkal jobban védem, mint a fiamat, akit sokkal jobban engedek” – fejtette ki a Mokka szerda reggeli adásában a büszke anyuka, aki azt is elárulta, hogy még nem szabadult meg teljes mértékben a szülői feladatoktól. Gyermekei számára igyekszik egyre több „komolyabb feladatot” adni, például az adminisztráció terén. Mindezek mellett igyekszik saját magára és karrierjére is időt fordítani.

„Elkezdtem kialakítani egy olyan életet, ami nagyon-nagyon intenzív. Eddig sem mondom azt, hogy nagyon panaszkodhatnék, hogy kevés munkám lett volna, de most nagyon intenzíven építem azt a fajta munkámat, karrieremet, életemet, ami arra szolgál, hogy engem kiteljesítsen. Kommunikációs tréningeket tartok alapvetően KKV-knak, vezetőknek, illetve középvezetőknek, de egyéni tréningeket is csinálok. Úgyhogy ez az, ami most nagyon fontos az életemben, nem mellesleg a családi cégben is elkezdtem dolgozni” – magyarázta Demcsák. A műsorvezetőnő nem titkolt célja, hogy hamarosan önálló magánélettel rendelkező nő legyen és gyermekei erős lábakon álljanak.

Tökéletes testű világsztárok

A hollywoodi sztárok bátran felvállalják hibátlan alakjukat a követőik előtt, ez pedig Gyöngyösi Szilvia sportmentor szerint nagy hatással van a magyar nők önértékelésére. A Mokkában vendégeskedő szakember úgy véli, hogy míg egyeseket erősíthetnek a dögös fotók, sokan frusztrálva érezhetik magukat a képek láttán.

„Igazából a belső önbizalommal van többnyire probléma a magyar nőknél. Ahogy kimegy az ember külföldre és kimegy egy strandra, már más a helyzet. Külföldön több 50 pluszos modell is van. Itthon ennek nincs semmilyen hagyománya, szinte nem is látni” – fejtette ki Gyöngyösi. Hozzátette: a külföldi helyzet abban is más a magyarokéhoz képest, hogy sokkal nagyobb kultúrája van az egészséges étkezésnek és mozgásnak, ami a nők alakjára is jelentős hatással bír. A hazai hölgyek sokszor az utolsó pillanatban kapnak észbe, vagy éppen a menopauzánál jönnek rá, hogy az önbecsülésükkel probléma van. 

A szakértő arra is adott tanácsokat, hogy hogyan legyen önbizalma egy olyan hölgynek, akinek bár vannak hibái, de mégis magabiztos szeretne lenni a mindennapokban 40 év felett is. 

Egy önvizsgálat kell elsősorban belülről, mert minden belülről fakad.

Az, hogy elmenjen sportolni, mozogni és étkezni, az mind a belső dolgoktól függ. Szembe kell nézniük a félelmeikkel, szembe kell nézni azzal, hogy mások mit szólnak – mert nincsen tökéletes nő és nincsen tökéletes ember. Ezt el kell engedni. Nem kell másokkal foglalkozni.”

Kucsera Gábor

Csontig hatoló őszinteséggel mesélt Kucsera Gábor az elmúlt hónapok nehézségeiről. A kétszeres világbajnok kajakozó a Csisztu Sport Cast vendégeként nyílt meg kendőzetlen őszinteséggel válásáról. Mint ismert, Tápai Szabina és Kucsera Gábor útjai tíz év házasság és három közös gyermek után váltak szét. Exfelesége szerint mire eljutottak eddig a döntésig, már több alkalommal is válságba került a házasságuk, illetve a kajakos meg is csalta őt. A vádakra hosszú idő után maga Kucsera Gábor is reagált.

„Én azt gondolom, hogy egy párkapcsolatban mindenkinek vannak sérelmei, mind a két félnek vannak sérelmei. De én úgy tekintek rá, hogy ő a gyerekeim anyukája és pont. Bármi történt, bármi van, azt nem fogom kifele kiteregetni” – zárta rövidre a témát Kucsera Gábor, aki az elkövetkezendő időszakban magánéletének helyrehozására és karrierjére próbál koncentrálni. Asztalosműhelyével és táboroztatással foglalkozik, mindezek mellett 15 kilótól is megszabadult. Úgy érzi, végre visszakapta régi önmagát.

„Én nagyon-nagyon sokszor voltam padlón, most amiben vagyok, azt nem kívánom senkinek sem, de ebből is megtaláltam a kiutat. Nincs alkohol, sem drog az életemben, jógázom minden reggel, 6-kor nyitom az edzőtermet. Hétből hét nap az edzéssel telik, valamikor már kettőt edzek” – árulta el az egykori olimpikon. Kucsera Gábornak a változásban nemcsak a rengeteg mozgás, de az is segített, hogy sokakat kizárt az életéből, valamint sok időt tölt a gyermekeivel.

(Borítókép: Kucsera Gábor és Demcsák Zsuzsa. Fotó: Trenka Attila/Velvet/TV2)