Hevesi Tamás a Magyar Cukorbeteg Futsal-válogatott szövetségi kapitányaként aranyérmet szerzett a varsói Európa-bajnokságon.

A mai napon mérkőzött meg egymással Varsóban a DiaEuro futsal Európa-bajnokságon a magyar-lengyel válogatott. A hazai pályán játszó lengyeleket második helyre szorító Hevesi Tamás vezette hazai válogatott ismét bebizonyította, hogy cukorbetegen is kimagasló sportteljesítményeket lehet elérni.

„Európa Bajnokok vagyunk! A mai nap a hazai lengyel válogatott ellen az EB döntőjében büntetőkkel 3:1-re győzött az általam vezetett Magyar Diabetes Futsal válogatott! Köszönöm mindenkinek, akik hittek bennünk! Óriási köszönettel tartozom a játékosaimnak, a stábomnak, a szurkolóinknak és a szponzorainknak!” – írta ki Facebook-oldalára az énekes. 

A tornát három év kihagyás után kilenc ország csapatának részvételével rendezték meg, hogy bizonyítsák: a sport mindenkié. A magyar válogatott eredményei a következőképpen alakultak a tornán:

  • Lengyelország-Magyarország 0:2
  • Szlovákia-Magyarország 0:4
  • Írország-Magyarország 0:4
  • Anglia-Magyarország 1:3
  • Döntő: Lengyelország-Magyarország 0:0 (büntetőkkel 1:3)

Hevesi Tamás immár több mint 11 éve a Magyar Cukorbeteg Futsal-válogatott szövetségi kapitánya, ám ekkora sikert ritkán könyvelhetett el a válogatott élén. Olyannyira igaz ez, hogy 2013 után idén sikerült ismét aranyéremmel zárnia a Nemzetközi Diabétesz Futsal Európa-bajnokságon a magyar cukorbeteg-válogatottnak. 

A magyar csapat győzelme ráadásul nem az egyetlen siker, amit hazánk elért az EB-n, ugyanis Sánta Attila, a nyírbátori NB 1-es futsal csapat tagja lett az EB legjobb játékosa.

„Számomra különösen nagy élmény, hogy Európa-bajnokságon vehetek részt, ez az egész torna során egy motiváció volt a számomra. Azt gondolom, hogy a pályán és azon kívül is egy remek csapat gyűlt össze, meccsekről meccsekre tudtuk egymást segíteni. Leírhatatlan ez az érzés, amit ez a pár nap nyújtott. A többiek már megéltek több nagy sikert, nekem ez a legelső, ami rögtön álomszerű. Szavakkal el sem lehet mondani, hogy mit érzek most. Nemcsak, hogy a csapat magasba emelhette a végén a trófeát, hanem mellé kaptam egy külön elismerést is, ami a bajnokság legjobb játékosának jár. Tettem is ezért, de a csapat nélkül ez nem jött volna össze” – nyilatkozta Sánta Attila, akinél februárban diagnosztizálták a cukorbetegséget, és március óta oszlopos tagja a magyar futsal keretnek.

(Borítókép: Hevesi Tamás. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)