A sikeres sztárszakács mögött áll egy nő, aki nemcsak felesége, hanem társa is. Tana Ramsay, aki önmagában is sikeres, és öt gyermek anyjaként nemcsak otthon, hanem a szakácskönyvei által is inspirálja a világot.

Gordon Ramsay, aki kemény stílusáról és éles nyelvéről híres, a magánéletében sokkal kedvesebb és csendesebb – mondta Tana Ramsay, aki a People magazinnak adott nyilatkozatában mesélt kettejük kapcsolatáról.

Amikor először találkozott Gordonnal, el volt jegyezve valaki mással

Tana a húszas évei elején járt, amikor először találkozott Gordonnal egy szilveszteri buliban. Akkoriban valaki mással volt eljegyezve, és nem érdekelte a kezdő szakács, akit „teljes arrogáns férfinak" minősített.

Amikor azonban újra összefutottak, egy közös barátjuk lakásában – Gordon ott tárolta a motorját, és megállt, hogy felvegye –, ezután kezdtek randevúzni.

1996-ban ment férjhez Gordonhoz

2021 augusztusában, közel 25 évvel később, Tana újra belebújt az esküvői ruhájába, és megosztott egy videót az Instagramon, ahogy forgolódik. Számos pozitív megjegyzést kapott – köztük egyet a férjétől, aki az „OMG"-t és egy tűzhangulatjelét használta a tetszésének kifejezésére.

A 2022-es 26. évfordulójukat Gordon egy visszaemlékező fotóval ünnepelte, amelyen a következő felirat szerepelt: „Boldog évfordulót ennek a csodálatos nőnek, @tanaramsay! Szeretlek!"

Öt gyermekük született

Gordon szeret viccelődni. Egy alkalommal, amikor egy műsorban megkérdezték tőle, hány gyereke van, viccesen így válaszolt: „A múltkor, amikor megnéztem, öt volt… lehet, hogy úton van még egy."

Szakácskönyvíró és egykori tanár

 Bár a Ramsay családban Tana készíti az ételeket, amiket a család szeret, 2008-ban a Toronto CityNews-nek bevallotta, hogy nem olyan gyorsan dolgozik a konyhában, mint férje.

„Nem képeztek ki profi szakácsnak. Sokkal tovább tart nekem például egy hagyma vagy répa aprítása, mint Gordonnak. Az ételeink teljesen különbözőek, de ő pontosan ezt a házias konyhát szereti, amikor otthon van" – mondta Tana.

Tana korábban Montessori pedagógus volt és a Grazia magazin korábbi ételszerkesztője, a HarperCollins kiadó szerzői életrajza szerint.

Közeli barátságban van Victoria Beckhammel

Tana nem csak a férjére támaszkodik, hanem az évek alatt szoros barátságot alakított ki Victoria Beckhammel. A Ramsay és Beckham családok valójában nagyon jó barátok. 

Tana 2022 áprilisában, Victoria 48. születésnapja alkalmából több fotót is megosztott Instagramon, a képsorozatot pedig ezzel a szöveggel látta el: „Boldog, boldog születésnapot a nagyon különleges barátnőmnek – annyi közös emlékünk van, és még sok más vár ránk. Te csodálatos vagy és hálás vagyok a barátságunkért. Nagyon szeretlek, Victoria."

Őszintén beszélt a meddőséggel kapcsolatos küzdelmeiről.

Tana Ramsay nyíltan beszélt a termékenységi problémáikról és arról a megpróbáltatásról, amikor 2016-ban a terhességi időszakában elvesztette magzatát. Három évvel később, 2019-ben a család örömét Oscar születése tette teljessé, majd 2021-ben nyilvánosságra hozták, hogy fontolgatják egy újabb gyermek vállalását.

Tana igyekezett megosztani az átélt tapasztalatokat, remélve, hogy ezzel másoknak segíthet a nehéz időkben. Elmondta, mennyire nagy támogatást jelentett számára férje, Gordon a szomorú időszakban.

2023 júniusában ismét nyilvánosan beszélt a vetélésről, és egy Instagram-bejegyzésben felfedte, hogy a gyermekük neve Rocky volt, akit sajnos túl korán vesztettek el. Azóta minden nap hiányolják őt.

Tana inspirálta Gordon 23 kg-os fogyásában.

Tana ultimátumot adott férjének, hogy jobban figyeljen oda magára, különben veszélybe kerül a kapcsolatuk. Ez ösztönözte Gordont, hogy formába hozza magát, és a fogyókúra alatt több mint 22,7 kg-ot fogyott le.

Gordon a Daily Mailnek 2018-ban beszélt súlyproblémáiról és a lelki vívódásairól:

„Túlsúlyos voltam. Úgy néztem ki, mint egy rakás sz*r. Ma is visszanézek a régi képeimre, és azt gondolom, nem értem, Tana miért maradt velem?"

Felesége figyelmeztetése mellett egy másik motivációja is volt a séfnek. 53 éves apja szívroham miatt elhunyt.

Ez egy emlékeztető arra, hogy fitt legyek.

Naponta érzem ezt a félelmet"

– mondta, hozzátéve apjáról:

Lehet, hogy nem volt jó a kapcsolatunk, de mégis hiányzik.

(Borítókép: Gordon Ramsay és felesége. Fotó: Getty Images)