A hét első hírösszefoglalójában még: tönkrement a Ivancsics Ilonának, a Szomszédok egykori sztárjának színháza, Bács Ferenc örökségén négy éve marakodnak a családtagjai, nászútra ment az Exatlon sztárja.

Forgács Gábor

Forgács Gábornál három évvel ezelőtt, a színész 72 éves korában diagnosztizáltak végső stádiumú rákot. Br állapotának romlását gyógyszerekkel sikerült lelassítani, a végzetes kórból nem képes kigyógyulni.

„Most rendben vagyok. Jó gyógyszereket választottak nekem az orvosok és azt mondták, a hozzáállásom is sokat segített a gyógyulásban” – nyilatkozta a Sorry! magazinnak Forgács Gábor, akitcsaládja és barátai segítettek át a nehéz időszakon

„Emlékzem, mikor először meghallottam, mi a bajom, megfordult velem a világ, de másnapra átgondoltam a dolgot, és egyszerűen nem foglalkoztam vele, hogy beteg vagyok. Ehhez nem lehet másképp hozzáállni. A családom és a barátaim szeretete óriási segítség volt, ez azonban semmit nem vesz el a fantasztikus orvosok és a velük dolgozó szakmai stáb munkájából” – fogalmazott a kivételes orgánummal megáldott színész. Hozzátette: arra a éegbüszkébb, hogy „van hetvenöt csodálatos éve, amelynek minden percét imádta.”

Voltak benne rossz dolgok is, de azokat is szerettem, hiszen a mélypontok építik az ember jellemét, és jók lehetnek összehasonlítási alapnak, amikor kicsit beborul az ég a fejünk felett.

Állapota ellenére Forgács Gábor nem hagyott fel a munkával, jelenleg a hangjából él. Rengeteg szinkronszerepe van, olyan legendás színészeket szólaltat meg magyarul, mint Robert De Niro vagy Danny DeVito. Emellett narrál, szabadidejében pedig igyekszik minél többet a szabadban lenni a párjával.

„Pár napja Leányfalun voltunk. Emellett olvasgatok, tévézgetek, illetve szinkronizálok. Ilyenkor az esetek nagy részében azt sem tudom, melyik filmen dolgozom. Bevallom őszintén és férfiasan, nem jut elég idő a lányomra és az unokáimra. A munkán túl még ott van a köztünk lévő távolság is, hiszen ők Dunakeszin laknak, mi pedig a festői Újlipótvárosban, a XIII. kerületben. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mindkét unokámnak különböző elfoglaltsága van iskola után, hozzák-viszik őket a szülők. A kislány unokám szinkronúszó, és nagyon komoly eredményeket ér el a csapatával, a kisfiú pedig távol-keleti harcművészetet tanul” – mesélte a büszke nagypapa.

Kocsis Lilkó

Végleg bekötötték a fejét Kocsis Lilkónak, aki a napokban nászútra indult újdonsült férjével. Az Exatlon sztárját egy évvel ezelőtt jegyezte el szerelme, Patrik Marques-Airosa, a III. kerületi TVE 28 éves labdarúgója. Az esküvőt a fővárosi Páskom Cottage nevű helyszínen rendezték családi és baráti körben.

„Az egész esküvő álomszerű volt számunkra. Még mindig nem dolgoztuk fel teljesen. Úgy gondolom, nem stresszeltük túl a dolgokat sem előtte, sem aznap. Inkább az időjárás miatt aggódtunk kicsit, de akik már nem lehetnek velünk ezen a csodálatos napon, odafent elintézték nekünk, hogy ne tegye tönkre a nagy napunkat az eső” – nyilatkozta a Metropolnak Lilkó, aki azt is elárulta, hogy újdonsült férje mindenben segítségére volt a menyegző szervezésében, mindenben együtt döntöttek. Feltehetően a nászútjukat is együtt tervezték meg: Kocsis a tegnapi nap folyamán az olaszországi Comói-tóról jelentkezett be.

Arra a kérdésre, hogy terveznek-e családot alapítani, az Exatlon sztárja leszögezte: szeretnének gyereket, ám egyelőre a tanításon van a főszerep az életében, utalva ezzel saját tánciskolájára.

Bács Ferenc

Több mint négy évvel Bács Ferenc halála után sem békél meg egymással a színész lánya és özvegye. Kati és Edina a mai napig nem egyezett meg egymással a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész hagyatékát illetően.

„Bíróságon harcolnak az igazukért. Senki nem tudja, mikor zárul le az ügy, de az biztos, hogy mindkettőjüket megviseli a pereskedés. Mégsem nyitnak egymás felé, pedig nem kicsi örökségről van szó, és akár úgy is megállapodhatnának, hogy mindenki jól jöjjön ki az ügyből” – árulta el a Blikknek Bács Ferenc egykori kollégája. 

Az ismerős szerint többek között a színész második kerületi, száz négyzetméteres és nagyjából 100 millió forintot érő lakása forog kockán.

A két nő kapcsolata a kezdetek óta kudarcra volt ítélve, Kati ugyanis nem fogadta örömmel az édesapjánál negyven évvel fiatalabb Edinát, aki rajongóból lett az akkor hetvenes éveiben járó színész felesége, sőt, magánál a színész lányánál is fiatalabb volt.

„Mielőtt elvette Edinát, évekig jóban voltunk velük. Hetente látogattak meg minket az otthonomban, ahol a fiammal éltem, együtt ebédeltünk, közös programokat csináltunk. Aztán egyszer csak egyedül jött, majd idegesen azt mondta, »megnősültem, feleségül vettem Edinát«, végül elrohant. Ezután elmaradtak a közös ebédek, a programok, és – sajnos – az utolsó éveiben már nem is találkoztunk. Erről sem apám, sem én, sem pedig a fiam nem tehetett, ebben biztos vagyok. Elérhetetlenné vált számunkra, a figyelmét, a szeretetét a második házassága teljes mértékben elzárta tőlünk” – mesélte korábban Kati a Best magazinnak.

A konfliktus okán Bács Ferenc több mint tíz éven keresztül nem beszélt a lányával és az unokájával, a feleségével pedig házassági szerződést írtak alá, ezzel kizárva Katit az örökségből. A köteles rész azonban a jog szerint mindenképpen megilleti Bács Ferenc lányát, a békés megállapodás helyett mégis per lett az ügyből, amely immár évek óta húzódik. A napilap által megszólaltatott jogi szakértő szerint Katit jogosan megilleti az örökség egyharmada, abban az esetben azonban teljesen kizárható az örökségből, ha az apja hivatalos formában, a végrendeletében kitagadta őt.

Ehhez a jog szerint komoly indokok szükségesek, de manapság már az is kitagadási oknak számít, ha a leszármazott nem tartotta a kapcsolatot az örökhagyóval, nem foglalkozott vele

– mondta dr. Hyross Virág. Hozzátette: ha az örökhagyó még életében rendelkezett arról, hogy ajándékozási szerződés útján a házastársának a tulajdonába kerüljön az ingatlana, akkor később nincs is hagyatéki eljárás, hiszen az ingatlan már nem az örökhagyó nevén van.

Bács Ferenc ma lenne 87 éves.

Ivancsics Ilona

Kiárusítja díszlet-, jelmez- és kellékraktárát Ivancsics Ilona, a Szomszédok című sorozatból ismert Vágási Judit megformálója. A népszerű színésznő azért kényszerült a felszerelések eladására, mert nem tudja tovább finanszírozni magánszínházát. Mint azt a Borsnak elárulta: ezzel 15 év emlékei vesznek el.

Ivancsics Ilona két évtizede működteti nagy sikerrel az Ivancsics Ilona és Színtársai nevű társulatát, amellyel komoly hazai és nemzetközi sikereket értek el. A lendületnek előbb a 2020-as Covid-járvány, később pedig a színésznő üzletet is érintő válása szabott gátat. A színházat ugyanis közösen működtette a marketingesként dolgozó exférjével, ám a szakítást követően Ivancsics képtelen volt egyedült fenntartani a társulatot.

 „Színházasok figyelem! Most számolom fel a díszlet-, jelmez-, kellékraktárt, ha szükségletek van valamire, ami a színház-csináláshoz kell, biztos akad nálam. Írjál bátran, visszahívlak” – tette ki a felhívást Facebookon a színésznő, aki később a lapnak elárulta: elfogytak a tartalékai.

„Nincs mit titkolnom, a régi állapotában a színházat nem tudom továbbvinni. A tartalékaim elfogytak, a nulláról kell most újrakezdenem! 15 év emlékei kerülnek most kiárusításra, melyek nem csak anyagi értelemben véve értékesek. Az eszmei értékük megfizethetetlen. Minden jelmezhez kötődésem van, de el kell engednem őket, nincs mese. [...] Az elmúlt másfél évtizedben nagyszabású előadásaink voltak, rengeteg jelmez, díszletelem, bútor kerül most eladásra már, ha elviszik. És van egy komplett összecsukható, 150 férőhelyes nézőterem is, takarófalakkal. Nagyon profi cucc. Remélem minél több mindent sikerül értékesíteni. Ami megmarad, azt felajánlom rászoruló színházaknak” – mondta Ivancsics Ilona, aki úgy érzi, kifelé tart az elmúlt év rossz időszakából.

Elmúlt a szorongásom attól, hogy azt érzem, egyedül vagyok. Mára bizakodóbb lettem. Somogyi lány vagyok, a vérem azt diktálja, hogy tovább kell menni és túl kell élni!

Színésznő vagyok, ebből a szakmából kell megéljek, így nincs más választásom, mint kreatívnak lenni és keresni az új lehetőségeket. Ezen gondolatmenet kapcsán született meg a fejünkben a kétszemélyes darabok színre állítása. Vincze Lillával és Ábrahám Edittel is van külön műsorunk, melyeken már most látni, hogy sikeresek lesznek, szeretik a nézők. Ez a legfontosabb egyébként, hogy a közönség szeressen minket. Hisz ezért csináljuk ezt az egészet.”

Opitz Barbi és Einwiller Gregor

A magyar Ken babaként elhíresült Einwiller Gregor rendkívül nehéz időszakon ment keresztül, miután véget ért legutóbbi párkapcsolata . Az egykori valóságshow-sztár tavaly szeptember óta nem posztolt magáról, sokszor az öngyilkosság gondolatával is eljátszott. Legutóbb a napokban lehetett róla hallani, amiért kiáll exbarátnője mellett az énekesnő apjával folytatott háborújában.

Nemrég nyílt üzenetet is megfogalmazott a férfi számára Opitz Barbi védelmében.

Mostanra úgy tűnik, saját nehézségein is túljutott a fiatal férfi, aki egy 24 órán keresztül elérhető Instagram-történetében a következőképpen fogalmazott:

„Azt hiszem, mindennek sikerült hátat fordítanom! Nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő alatt (6 hónap) ki fogom tudni mondani, de igen, túl vagyok rajta! Végül is, próbálkozni mindig, mindenkinek lehet! De ha nem próbálod meg, soha nem fog kiderülni” – írta a közösségi médiában Greg, aki akkor is ott volt Opitz Barbi mellett, amikor a lányra rátámadtak az egyik budapesti plázában.

(Borítókép: Opitz Barbi és Forgács Gábor. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet; Zih Zsolt/MTI)