Sebastian Vettel, a négyszeres világbajnok német pilóta visszatér a Red Bullhoz, hogy ismét F1-es versenyautót vezessen három évvel azután, hogy bejelentette visszavonulását.

Megerősítették a hírt, hogy a korábbi Red Bull-pilóta, Sebastian Vettel ismét F1-es versenyautó volánja mögé ül. A német versenyző, aki 15 éven át volt jelen az F1-ben, 2022 végén jelentette be visszavonulását – írta meg a Sport Bible. 

A Red Bullnál töltött ideje alatt Vettel négy egymást követő világbajnoki címet szerzett 2010-től 2013-ig. A rajongóknak nagy csalódást okozott, amikor nyilvánosságra került Vettel visszavonulásának híre, most azonban ismét lehetőségünk nyílik látni őt egy F1-es autóban.

Vettel szeptemberben tér vissza a legendás német F1-pályára, a Nordschleife-re azzal az RB7-es járgánnyal, amelyben második címét szerezte. 

„A Nordschleife legendája már akkor is nagy hatással volt rám, amikor „csupán" a Grand Prix jelenlegi pályáin versenyeztünk. Mindenesetre nagyszerű szórakozás lesz újra az RB7-esemmel – e-üzemanyaggal megtankolva – a Nordschleifen futni egy show futamon” – mondta Vettel. Hozzátette: az autósport élete legnagyobb szenvedélye, és különösen fontosnak tartja, hogy bemutassa: a versenyautók éppolyan jól és gyorsan tudnak menni szintetikus, CO2-semleges üzemanyaggal, mint a hagyományossal.

Ez már ma is lehetséges!

Örülnek a rajongók

Vettel rajongói gyorsan reagáltak kedvencük visszatérésének hírére. Egyikük azt mondta: „Sebastian Vettel egy Red Bullban… ez egyszerűen fantasztikus!”, míg egy másik fan a Twitteren úgy fogalmazott: „Sebastian egy Red Bullban, ennyi év után… igen, kérem!".

Sebastian Vettel meghallotta a panaszaimat, hogy hiányzik, úgyhogy úgy döntött, visszaszáll az autóba a születésnapomra

– írta egy másik drukker. Az idei év elején már keringtek pletykák Vettel visszatéréséről. Akkor sokan úgy hitték, hogy Lance Stroll kanadai-belga autóversenyző sérülése miatt az Aston Martin csapatban láthatjuk viszont. Vettel a pletykákra reagálva kijelentette, hogy a visszatérés soha nem volt opció.

„Eleinte még fel sem fogtam a hírt. Amikor meghallottam, valójában mi történt, írtam Lance-nek és gyors felépülést kívántam neki. Volt egy üzenetem Mike-tól a telefonomon, és kicsit beszélgettünk is, de a visszatérés soha nem volt opció” – szögezte le Vettel a Sky Germany-nek,

(Borítókép: Sebastian Vettel. Fotó: Getty Images)