Keddi hírösszefoglalónkban még: Takáts Tamás nem kapja a nyugdíját, Agárdi Szilvia férjhez megy, Szombathy Gyula a feleségének köszönheti az életét, Manuel beszólt egy rajongónak, Galambos Dorinára rátalált a szerelem, Tóth Gabi a kislánya miatt kér segítséget, Young G Kanadában turnézik.

Tóth Andi

Tóth Andi márciusban jelentette be visszavonulását, most azonban úgy tűnik megtört a jég: az énekesnő az Instagramon jelentette be, hogy igent mondott egy felkérésére, így az Erkel Színház színpadán tér vissza, hogy énekhangjával elkápráztassa a közönséget a november 5-i Tina Turner emlékkoncerten.

„November 5-én kerül megrendezésre a TINA TURNER emlékkoncert. Megtiszteltetésnek vettem, hogy felkértek és természetesen igent mondtam. Akinek még SZÁMÍT a zene, a VALÓDI lelket melengető ZENE, azt szeretettel várjuk az Erkel színházban November 5én este 19:00-órától. Hamarosan nyilvános lesz a többi előadótársam is” – írta bejegyzésében az énekesnő, aki Instagram-profilja szerint máig vállal koncerteket. Menedzserének telefonszáma a koncertérdeklődések mellett van közzétéve a profilon.

Takáts Tamás

Takáts Tamás Máté Péter-díjas rock- és bluesénekes egy éve nyugdíjas, egy elszámolási hiba miatt azonban egyetlen forintot sem kapott eddig. Az előadó nem búslakodik, tervei szerint ugyanis haláláig dolgozni fog.

„Egyelőre nem kapom a havonta járó nyugdíjat, mert valami elszámolási hiba miatt nincsenek meg az éveim, de már dolgozunk azon, hogy ez megoldódjon. Viccesen azt szoktam rá mondani, annyira szerencsés vagyok, hogy olyan szakmám van, amiből még nyugdíjba sem mehetek. Na, nem mintha szeretnék. Úgy tervezem, hogy nagyjából százéves koromban vonulok vissza, előbb semmiképpen. Nem véletlenül énekelek bluest, ez a stílus az érett férfiaknak is jól áll. Amikor még tinédzser voltam, sokáig nagyon magas hangon énekeltem, és azért váltottam végül stílust, mert már akkor azon gondolkodtam, hogy idős koromban ez nem megy majd” – magyarázta a Blikknek a Karthago frontembere, aki egész nyáron turnézik, a Karthagóval, az iLAND-del és a Blues Banddel is többször fellép.

„Legfeljebb egy-egy napot tudunk elszökni valahová pihenni. Nagy nyaralásra viszont télen szoktunk menni valamilyen szép, meleg helyre, ahol víz is van, mert imádok úszni” – árulta el a ma 66 éves Takáts Tamás, aki saját bevallása szerint dicsősségként éli meg az öregedést. „Vannak, akik már ezt a kort sem érhették meg. A nap munkával telik, este viszont a feleségemmel és a gyerekekkel elmegyünk vacsorázni egy jó helyre, és biztos sok szép ajándékkal is meglepnek majd.”

Agárdi Szilvia

Még egy napot sem élt együtt párjával, mégis az esküvőre készül Agárdi Szilvia. Az énekesnő a Meglepetés magazinnak vallott a kapcsolatáról, a lagziról, illetve a szerelmével közös, leendő életéről.

A közös életünket az esküvő napján kezdjük majd el. A leendő otthonunk kiválasztása folyamatban van – kezdte Agárdi Szilvia, akinek párja, Gergő az énekesnő mellett tanulta meg, hogyan kell egy vak embernek segíteni. A feladat nem egyszerű, így mindkettőjüknek nagyfokú türelemre van szüksége, akárcsak abban, hogy az egymás iránti féltékenységet kezelni tudják.

„Egy civil foglalkozású embernek nem könnyű, hogy a másik élete a nyilvánosság előtt zajlik, és olykor más férfiak is bepróbálkoznak nálam. Nekem ugyanígy nem egyszerű, hogy Gergő ugyancsak jóképű fiatalember, és amióta együtt vagyunk, különösen sok nő követné a közösségi oldalain” – mondta a lapnak Agárdi, aki vőlegényével csak a számukra igazán fontos embereket hívták meg a közelgő esküvőre.

Szombathy Gyula

Szombathy Gyula elképesztően nehéz éveken ment keresztül: megküzdött a rákkal, átesett egy szívinfarktuson, majd két évvel ezelőtt sztrókot kapott. Szinte mindent újra kellett kezdenie – még járni is meg kellett tanulnia –, mára azonban boldogan éli az életét, amit szerinte feleségének köszönhet.

A 78 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész Balatonalmádiban tölti a napjait, ahol mindent megtesz a felépülése érdekében. Mostanra újra képes járni, amihez bot sem szükséges. „Nagy szó, mert újra kellett tanulnom szinte mindent. Olyan voltam, mint egy gyámoltalan kisgyerek. A feleségem épp tegnap dicsért meg, amiért a bal kezemet olyan szépen használom, hogy nincs szükségem segítségre a reggeli elkészítéséhez.

Hálával tartozom Erzsinek, amiért gondoskodik rólam, és a betegségem utáni felépülésben a támaszom. A feleségem segítsége nélkül már nem élnék. [...] Erzsivel megfogtam az Isten lábát”

– nyilatkozta Szombathy Gyula a Meglepetés magazinnak. Hozzátette: ahhoz, hogy újra visszanyerje az egyensúlyérzékét, rendszeresen jár gyógytornára, ami nagyon sokat javított az állapotán.

„Érdekes, de táncolni nem felejtettem el. Ezt annak tudom be, hogy a színészi pályámon rengeteg táncos szerepet játszottam, és úgy látszik, az agyam megjegyezte a tánclépéseket. Itthon van egy ősrégi gramofonom, bakelit lemezeken hallgatom a korabeli kuplékat, táncdalokat” – árulta el a színész, aki sokáig attól tartott, hogy soha többé nem állhat színpadra. Van azonban egy régóta dédelgetett álma.

„Titkos vágyam, hogy Esztergályos Cilivel eljátsszam Az öreg hölgy látogatása című darabot. Cilikével anno egy osztályba jártunk a színművészetin, jól ismerjük egymást" – mondta Szombathy, akinek gyermeke és unokái bár nem követték őt a színészi pályán, nagyon büszke rájuk.

Manuel

Egyik pillanatról a másikra önmagából kikelve osztotta ki egy grimaszoló nézőjét Manuel a balatonlellei koncertjén. Az RTL közelgő, The Voice című tehetségkutatójának 22 éves mentora trágár szavakkal illette az egyik „rajongót”, a középső ujjával bemutatott neki, majd a nyakláncai és az órája megvillantásával érzékeltette az általa gondolt „felsőbbrendűségét”.

„A f*szszopó k*rva anyádat, te h*lyegyerek” – kiabált bele a mikrofonba az énekes, aki aztán éneklés helyett az értékeit kezdte mutogatni. A különös performansz alatt a közönség végig ujjongott, ám az is lehet, hogy csak szerették volna ismét éneklésre bírni Manuelt.

A nem túl elegáns viselkedésről természetesen született egy videó is, ami hamar bejárta a Redditet. Íme:

Galambos Dorina

A Megasztár első évadának felfedezettje 15 év házasság után vált el Pély Barnától, a műsor egykori zsűritagjától. A szakítást követően az énekesnő több mint 4 évig volt magányos, most azonban úgy tűnik, ismét rátalált a szerelem. A románcról a Palikék Világa by Manna elnevezésű YouTube-csatorna legutóbbi adásában beszélt, valamint élete nehezebb időszakairól is vallott.

„Kiderült, hogy endometriózisom van, és meg kellett operálni, februárban volt a műtét. Azt nem kívánom senkinek, de jó, hogy túléltem. Amikor letelt az egy hónap, hogy a combomba kellett szurkálnom vérhígítót, és már nagyon untam, hogy egy hónap rehab és semmi bulika. Ezért úgy döntöttünk az új párommal, hogy elmegyünk szépen Miamiba, hogy megbulizzuk és megnyaraljuk. És nagyon jó volt” – árulta el Galambos, aki Pély Barnával való szakítása után is az Egyesült Államokban próbálta újra megtalálni önmagát. A válás ellenére Pélyvel a mai napig jó viszonyt ápol, szakmai kérdésekben több alkalommal is keresik egymást, gyakran beszélnek. Úgy tűnik, ez az énekesnő új párját sem zavarja, akivel nagyon harmonikus a kapcsolata.

Azt gondoltam, hogy nagyon jól érzem magam, de most már rájöttem, hogy még jobban is lehet érezni magam, mert végre megtaláltam a szerelmemet

– fogalmazott Galambos Dorina, aki az A38 hajón ismerte meg a férfit, aki randira hívta őt. Mint kiderült, már régóta tetszett neki Dorina, de addig nem talált megfelelő alkalmat, hogy közeledni tudjon hozzá. 

Tóth Gabi

Tóth Gabi az édesanyákhoz fordult segítségért a csalad.hu-n vezetett blogjában. Az édesanya megijedt, Hannaróza ugyanis nem eszik az óvodában, és egyébként is mindössze 3-4 ételt hajlandó elfogyasztani.

„Bármilyen tanácsot szívesen fogadok tőletek! Kérdés tehát: mit tegyünk, ha a gyerekünk nem eszik az oviban sem? Nektek mi vált be? Van olyan „elvetemült”, aki csomagol ételt a biztonság kedvéért? Mennyi ideig tarthat ez az állapot még? És egyáltalán, miért nem eszik már 3,5 évesen?” – tette fel kétségbeesetten a kérdést Tóth Gabi, akit bár folyamatosan nyugtatni próbálnak az óvónők, ő egyre elkeseredettebb és az anyukák tanácsait várja.

Young G Béci

Young G, avagy Rácz Béla a TikTok-on jelentette be, hogy egy időre elhagyta az országot, hogy találkozzon kanadai rajongóival. A fiatal előadó egy többállomásos turnén szórakoztatja majd a kint élő magyar közösséget. Eddig három fellépést sikerült leszerveznie, a kiutazását pedig már dokumentálta is egy több részes videósorozatban.

@younggbeci Toronto Tour 2023 #canada #fellepes #váromnagyon ♬ eredeti hang - Rácz Béla

Második videójában a rapper megmutatta a bécsi repülőteret, az Air Canada járatát, valamint végigkalauzolta a nézőket a 8 és félórás repülőúton.

„Economy Pluson utaztam, vagyis nagyobb helyem volt. Pont az ablaknál volt az ülésem és sokkal kényelmesebb volt, mint a turistaosztály. Az ember kap ilyenkor párnát, takarót és egy szatyrot, amiben volt például szemfedő, hogy tudjon aludni. [...] Egyébként majd megfagytam, de komolyan mondom! Két takarót is kértem. Nyolc és fél óra volt az út és imádtam. Az emigrációnál már annyira nem, de négy óra múlva kikerültem” – mesélte többek között Young G, aki a következő felvételen már a torontói Yorkdale Bevásárlóközpontból mutatta be a kanadai rapper, Drake ruhakollekcióját.

@younggbeci Drake cuccai🦉 #drake #canada ♬ eredeti hang - Rácz Béla

Young G Béci hamarosan azt is elárulja, hogy pontosan hol láthatják majd őt a Kanadában élő magyarok. 

Schobert Norbi

Valóban 200 millió forint körül mozog Schobert Norbi cégének adósságga – vallotta meg az Indexnek a fitneszguru. Miután röviden elmesélte a hírportálnak az élet- és karrierútját, a Norbi Update ügyeibe is részletes betekintést engedett feleségével, Rubint Rékával. 

Mint ismert, a cégre először 2008-ban csapott le a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Scobert Norbi akkor 95 százalékban szénhidrátmentesnek reklámozta a lisztet, amelyből a Norbi Update kenyér készült. Ez a versenyhivatal szerint félrevezető volt, és több milliós büntetés mellett kötelezték arra, hogy szénhidrátmentes helyett szénhidrátcsökkentettnek nevezze a terméket. Norbi ehhez hozzáfűzte: fogalma sem volt róla, hogy aggályosak a kijelentései, hiszen ő hozta be ezt a termékkategóriát először a magyar és az európai piacra, nem voltak minták előtte.

Ekkor azt mondtam Norbinak, hogy vagy eladjuk az egészet és elköltözünk, vagy tizenkilencre húzunk lapot

– tette hozzá Réka, aki szerint a rossz sajtó miatt akkortájt nagyon visszaesett a kereslet, ám ekkor ő is beszállt a bizniszbe és közös erővel ismét életre tudták kelteni azt. Klinikai vizsgálatoknak vetették alá a termékeket, a Szent Imre Kórházban nyolcvan beteg részvételével Pados Gyula főorvos vizsgálta az update ételek hatásait.

Megállapították, hogy az akkoriban újszerű diétával hat nap alatt közel három és fél kilót fogytak a kísérletben résztvevők, és hogy az étrend ajánlható cukorbetegeknek is.

Ezután 2014-ben rekordprofitot, 156 millió forintot zsebelt be a fitneszpápa. A csúcson 106 Update-bolt működött, néhány még külföldön is, Szlovákiában és Romániában. Ezt köveőten 2015-ben jött egy hatalmas pofon: tőzsdére vitték a Norbi Update Lowcarb céget, azonban még az év elején kitört a Buda-Cash-botrány.

„Mit tehetek én a Buda Cash ügyeiről? Semmit! Mégis, erkölcsileg és anyagilag lenullázott. Az összeomlás után nulláról kellett felállnom” – mondta Norbi, aki a botrányt övező médiavisszhang következtében véleménye szerint újra céltáblává vált, ami a márkának sem kedvezett. Végül 2016-ban zrt-vé alakította a céget és 102 millió forintos nyereséget termelt. A következő években vegyes képet mutatott a mérleg, az utolsó ismert eredmény szerint 2021-ben 135 milliós veszteség sújtotta a vállalkozást. A fitneszguru adminisztratív hibákra hivatkozva nem adta le a május 31-i határidőre a 2022-es éves beszámolóját, ám most bevallotta:

hogy veszteséges volt a tavalyi év, és a versenyhivatal 40+23 milliós büntetésével valóban 200 millió forint körül mozog a cég adóssága.

Schobert Norbi úgy véli, még innen is vissza tudná hozni a céget, amennyiben szabadon beszélhetne, szabadon végezhetné reklámtevékenységét, készíthetne élő videókat a közösségi oldalakon. Így viszont, ilyen szigorú szabályozás mellett úgy érzi, elvesztette a versenyelőnyét a nemzetközi konkurenciával szemben, ami a személyes márkájának, a Norbi-jelenségnek összekapcsolása volt a saját termékeivel. Könnyekkel küzdve vallotta be: gyászolja 20 év alatt kiépített franchise vállalkozását, amely egy kutatás szerint nem kevesebb, mint 750 ezer embernek segített a fogyásban. 

(Borítókép: Schobert Norbi és Tóth Andi. Fotó: Gorondy-Novák Edit/Kaszás Tamás/Index)