Türkizkék tenger, ámulatba ejtő táj, homokos vízpart: a A kék lagúna című, 1980-ban bemutatott film lélegzetelállító felvételeit a mai napig fel tudjuk idézni, akárcsak a két bájos, fiatal főszereplőt, akiket a jelenleg 58 éves Brooke Shields és a 62 éves Christopher Atkins formált meg. Mutatjuk, hogy néznek ki ma!

A Kék lagúna nemcsak a története, hanem a filmben látható gyönyörű tájképek miatt is felejthetetlen alkotásnak számít. Bár a cselekmény egyetlen szigeten játszódik, valójában a jamaicai Nanuya Levun elnevezésű, Fidzsi-szigetekhez tartozó magánszigeten, illetve Vanuatun, a Champagne-öbölnél zajlottak a forgatások. Utóbbi volt maga a kék lagúna.

A történet szerint két gyermek szenved hajótörést San Franciscóba menet, majd egy gyönyörű csendes-óceáni szigeten találják magukat, ahol kénytelenek megtanulni, hogyan alkalmazkodjanak a természethez és éljenek túl a modern technológiai vívmányok nélkül. Később tinédzserként láthatjuk őket, akik a hormonok beindultával egymásba szeretnek. Miután a szigeten nőttek fel, jellemzően meztelenek vagy félmeztelenek, illetve az erotikus jelenetek is elég naturálisak. A mai világban ugyanakkor már elképzelhetetlen hasonló jelenetek forgatása ilyen korú színészekkel, hiszen Shields ekkor nem több mint 14 éves volt. Mint azt a színésznő utólag bevallotta: lelkileg nagyon megviselte, hogy alig takarta valami a testét a kamerák előtt.

„A forgatáson állatok sérültek meg. Halakat lándzsáztunk meg és mindenféle őrült dolgot csináltunk. A gyerekek meztelenül rohangáltak a tengerparton" – idézte fel az emléket nemrég a Now What? című podcastben Shields, aki a Brooke Shields: Csinos kislány című dokumentumfilmben arra is rávilágított, hogyan tárgyiasították őt kamaszkorában a filmipar férfi szereplői. A kék lagúna forgatása során például kiderült, hogy még sosem csókolózott azelőtt, a nemi szervek látványára pedig pláne nem volt felkészülve, és fel sem készítette őt senki arra, hogy mit fog átélni. Később a rajongók is hatalmas nyomást helyeztek rá, ugyanis mindenki arra várt, mikor jön össze egymással ő és színésztársa, Christopher Atkins.

Emlékszem, hogy olyan kétségbeesetten akarták, hogy szerelmesek legyünk egymásba

– mondta Shields, akit teljesen megdöbbentett az a rengeteg impulzus, ami akkoriban érte őket. Az életüket egyik pillanatról a másikra megváltoztatta a hirtelen jött siker, hiszen a „mindössze” négy és félmillió dollárból forgatott film eddig közel 30 milliót hozott az alkotóknak. Brooke Shields például annyira felkapott lett a '80-as években, hogy több modellkedéssel kapcsolatos megkeresést is kapott, illetve az egyik legszebb színésznőnek tartották számon, kislányok tízmilliói játszottak a róla mintázott babákkal. Idősebb korában, 38 évesen adott életet első gyermekének, majd három évvel később újabb lánya született. Az idő előrehaladtával Shields a botox rabjává vált, hogy megőrizze szépségét.

Christopher Atkinsért is bolondultak a lányok, később pedig a nők, hiszen egy jóképű, sármos férfivá érett. Azóta ő is családot alapított, neki egy lánya és egy fia született, valamint mostanra nagypapává vált.

Az egykor szexszimbólumnak számító világsztárok rengeteget változtak az elmúlt 43 év során, de a mai napig a filmiparban tevékenykednek.

(Blikk)

(Borítókép: Brooke Shields és Christopher Atkins az 1980-as A kék lagúna című filmben. Fotó: Getty Images)