Hogyan változott Leonardo DiCaprio, az egyik legismertebb hollywoodi férfi sztár, az évek alatt? A feltörekvő színész utazását követjük végig, aki mára hollywoodi nagyágyúvá nőtte ki magát. Lássuk, miként formálódott személyisége és fizikuma a hosszú karrierje során!

Leonardo DiCaprio közel három évtizede a hollywoodi filmes világ egyik legismertebb férfi főszereplője. Most 48 évesen, Leonardot gyakran látni gondosan nyírt kecskeszakállal és elegáns tincsével a vörös szőnyegen. 

De honnan is indult el a hollywoodi sztár karrierje?

Leo szinte felismerhetetlen volt a korai 90-es években, amikor friss arcként robbant be a filmszakmába. Az egyik legemlékezetesebb korai szerepe a Bajkeverők című sorozatban volt, amelyben 1991-től 1992-ig szerepelt. Már csak egyetlen év telt el, és karrierje igazán beindult, amikor a Ez a fiúk élete és a Gilbert Grape főszerepeit kapta meg.

Az egyik legismertebb megjelenése a 2000-es A Part című filmben volt, amiben 26 évesen szerepelt. Akkoriban feltűnően karcsú volt, a filmben Tilda Swintonnal együtt játszott, egy utazóról szól, aki a társaival együtt Thaiföldre megy egy olyan partra, ahol a helyiek befogadják őket.

Néhány évvel később, Leo izmosabb fizikummal tért vissza, amikor a Titanic című film sztárjával, Kate Winslettel együtt szerepelt a Szabadság útja című filmben. Az A-listás színészek egy középosztálybeli házas párt alakítanak, akik elégedetlenek életükkel a külvárosban. A film mérsékelt, 25,6 milliárd forint bevételt hozott a jegyirodáknál, de Leo és Kate alakítását széles körben elismerték – írta meg a Dailymail.

Négy évvel később a filmsztár drámai változáson ment keresztül Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjében. A színész a film rabszolgatartó birtokosát játszotta, hosszú, borzas szakállal és vastag hajkoronával.

Csak egy évvel később, 2013-ban Leo visszafogottabb megjelenéssel tért vissza, egyik legemlékezetesebb szerepében: Jordan Belfortként A Wall Street farkasa című filmben. Az Oscar-díjas sztár borotvált arccal és sötétbarna tincsekkel jelent meg a filmben. Mindezt követően, újra és újra bizonyította, hogy képes a változatosságra, legyen szó fiatal fiúról, ambiciózus brókerről, gonosz rabszolgatartóról vagy akár középosztálybeli családapáról. Mindig a legjobb formáját nyújtja, legyen szó a fizikumáról, az általa játszott karakter jelleméről, vagy a film stílusáról.

Legújabb alkotása, a Virágok gyilkosai, amely az Apple TV+ platformon került bemutatásra, ismét nagy dicséretet és kritikai elismerést kapott, nem utolsósorban a Cannes-i Filmfesztiválon májusban tartott premierje óta. A film alapötlete szerint az Egyesült Államokban az osage törzs tagjai rejtélyes körülmények között gyilkosság áldozataivá válnak az 1920-as években, ami nagyszabású FBI-nyomozást indít el, J. Edgar Hoover vezetésével.

A film Cannes-ban tartott vetítése után a projekt hatalmas, kilencperces ovációt kapott a Variety szerint. A rendező, Martin Scorsese a tapsoló tömeghez szólva fejezte ki háláját, és azt mondta:

„Köszönjük az osage-oknak. Mindenkinek, aki a filmhez kapcsolódik. Régi barátaimnak, Bobnak és Leónak, és Jesse-nek és Lily-nek. Pár évvel ezelőtt forgattunk Oklahomában. Időbe telt, mire ideértünk, de az Apple nagyszerűen támogatott minket." 

(Borítókép: Leonardo DiCaprio. Fotó: Getty Images)