Mivel az énekes már rég elhunyt, így a cégét állítják a vádlottak padjára.

Michael Jackson cégének, az MJJ Productionsnek azért kell bíróság elé állnia, mert a kaliforniai fellebbviteli bíróság Wade Robson vádjainak kivizsgálását rendelte el.

A férfi azt állítja, hogy Jackson 7 és 14 éves kora között rendszeresen molesztálta.

Wade Robson már korábban beperelte Michael Jackson vállalatát, az MJJ Productionst, ám  elsőre elutasították a keresetet. Az elhunyt énekes cégének ügyvédei korábban azzal érveltek, hogy a vállalatnak nem volt jogi kötelessége megvédeni Robsont vagy bárki mást a legendás énekestől. Az elsőfokú bíróság helyt adott a védekezésnek, de a fellebbviteli bíróság most úgy döntött, hogy újra kell tárgyalják az ügyet – írta meg a TMZ.

Wade Robson azzal vádolja az egykori popkirályt, hogy amikor fiatal fiúként Ausztráliából az Egyesült Államokba költözött, Jackson összebarátkozott vele, majd többször szexuálisan bántalmazta. 2005-ben – amikor Michael Jacksont még életében a bíróság elé állították egy másik fiú vádjai miatt – Robson azt vallotta, hogy noha egy ágyban aludt az énekessel, de nem történt köztük semmi. 2013-ban végül meggondolta magát: pert indított a néhai énekes vállalata ellen. Azt mondta, hamisan tanúskodott Jackson mellett, mert manipulálták, pontosabban agymosást végeztek rajta.

Michael Jackson 2005-ös perét végül még abban az évben június 23-án lezárták, és a pop királyát minden pontban ártatlannak nyilvánították. A két évig tartó per alatt a Jackson teljesen tönkrement és leépült, sokan 2009-es tragikus halálát is ennek tudják be. 

(Borítókép: Michael Jackson. Fotó: Getty)