Susan Sarandon: Az örök divatikon, aki bátran és merészen szembeszáll az idővel és inspirál másokat az önkifejezés és az öregedés elfogadása terén.

Susan Sarandon, a hollywoodi színjátszás legendája, nem csak páratlan tehetségével és színészi alakításaival érdemelte ki a neki járó tiszteletet és elismerést, hanem szokatlanul bátor ruhaválasztásai is hírnevet szereztek neki. Most, 76 évesen is határozottan vállalja merész stílusát, annak ellenére, hogy néhányan „ízléstelennek" találta az öltözködését - írta meg az Illatopositivo.

A színésznő, aki olyan emlékezetes filmekben játszott, mint a Thelma és Louise és a Halálra ítélve, amelyért Oscar-díjat is kapott, soha nem volt hajlandó kompromisszumot kötni az önkifejezése terén. 

Sarandon soha nem tett le a jogáról, hogy saját módján élje meg az öregedést.

"Amikor az idő korlátozottnak tűnik, és nem olyan végtelen, mint fiatalabb korban, inkább hajlamos vagy nem pazarolni energiát jelentéktelen dolgokra, és inkább élettel teli, kíváncsi, bátor és kalandvágyó emberekkel veszed körül magad" –nyilatkozta a színésznő.

Néhány évvel ezelőtt Sarandont kritizálták egy vörös szőnyegen viselt ruha miatt. Az újságíró, aki a ruhaválasztását „nem oda illőnek" tartotta, azt állította, hogy emiatt elvesztették a tiszteletüket Sarandon iránt.

Sarandon azonban stílusosan és nyugodtan kezelte a helyzetet. Nem vitatkozott az újságíróval, hanem valami váratlant tett: megosztott egy régi fényképet magáról fehérneműben, ezzel is alátámasztva hihetetlen testi adottságait.

Sarandon határozottan ezt üzente az újságíróknak:

Tartsátok meg a véleményeteket magatoknak!

A színésznő nem csupán a szépség és a stílus ikonja, de az egyenlőség, a női jogok és a humanitárius erőfeszítések híve is. Hihetetlen bátorsága és állhatatossága, amellyel kiáll a társadalmi normák ellen, az évek során inspirálta rajongóit és tisztelőit világszerte.

A bátor színésznő, aki először 61 évesen tetováltatta magát, és aki 70 éves korában meglepte a világot azzal a bejelentésével, hogy nyitott a romantikus kapcsolatokra más nőkkel is, határozott üzenetet küld. Az üzenet pedig nem más, mint hogy a szerelemnek, az önkifejezésnek és a stílusnak nincsenek határai.

A legendás színésznő titka az öregedéssel kapcsolatban a következő: „Nevess sokat, végezz rendszeres testmozgást, étkezz egészségesen, és maradj távol a naptól. Ezek a legfontosabbak" – nyilatkozta. Majd humorosan hozzátette:

Természetesen, segít, ha rendelkezésedre áll egy profi smink- és hajcsapat.

(Borítókép: Susan Sarandon. Fotó: Getty Images)