Korda György és Balázs Klári nemcsak a korábbi nemzedékek, de a fiatal korosztály képviselőinek is az egyik kedvenc előadó párosa. Ahhoz azonban, hogy az ifjabbak szeretetét is elnyerje, a házaspár kénytelen felzárkózni hozzájuk.

Korda György és Balázs Klári még mindig olyan tempót diktál, amit a fiatalok is megirigyelhetnek: forgatásról forgatásra járnak, koncerteznek és újabban a TikTok-on is hódítanak. Fontos számukra, hogy tartsák a lépést az újdonságokkal, a technológiával, és így nyissanak a fiatalabb generáció felé.

„Igyekszünk képben lenni azzal, mi a trendi. Még Netflixünk is van!” – nevetett fel Balázs Klári. „Persze nem minden megy egyből, de ilyenkor nem szégyellünk kérdezni. Sok idősebb embert látunk, akik elzárkóznak az újdonságoktól, pedig egy új világ nyílik ki, amikor valami ismeretlennel kell megismerkedünk. Magabiztosabb is lesz tőle az ember, ha mindig tudja, miről beszél körülötte a fiatalabb generáció. A mi bevált módszerünk, hogy olyan helyen vásárolunk, ahol nemcsak a választásban segítenek, de arra is szánnak időt, hogy elmagyarázzák a dolgok működését. Gyuri is így lett mobil-guru! Úgy kiokosították, hogy lépten-nyomon meglep valami új háttérképpel. A TikTok tartalomgyártás is új program lett, ahogy az is, hogy időnként csak együtt nevetünk az aktuális videókon” – mesélte a MediaMarkt munkatársának az énekesnő, aki önmagát korábban autodidakta módon képezte az okostelefonok és táblagépek használatára, hogy lépést tartson nemcsak a fiatalokkal, de az egész világgal.


„Sajnos igaz a mondás, hogy aki lemarad, az kimarad. Nagyon örülök, hogy amikor az okoseszközök elkezdtek terjedni, rávettem magam, hogy tartsam a lépést a fejlődéssel. Gyuri eleinte kérdezgette is, hogy minek vacakolok annyit ezekkel. Ma viszont már mindent egyszerűbb online elintézni. Szépen néznék ki, ha akkor nem vágok bele! Korábban minden olyan hosszadalmas volt, a sorban állások, az ügyintézések, a levelezések, leszervezni valamit. Manapság az ember a telefonjával szempillantás alatt megold bármit” – mutatott rá Balázs Klári, akinek férje végül a vállalat egy
reklámkampányának hatására adta be a derekát.

„Számomra tökéletesen elég volt a nyomógombos mobil, nem is értettem, miért van szükség rá, hogy egy telefon bármi másra is alkalmas legyen, mint telefonálásra. Be kell látnom, hogy bizonyos szempontból ez az okosmobil, ez maga a csoda! Ennek is köszönhetjük, hogy a fiatalokhoz is elértek a dalaink, hozzánk pedig az a rengeteg szeretet tőlük. És ennek köszönhetem minden reggel a friss sporthíreket is” – kacsintott Gyuri bácsi.

(Borítókép: Korda György és Balázs Klári. Fotó: Németh Kata/Index)