Beszélgetések, intim titkok, lehengerlő akciók: a TV2 műsoraiban hazánk celebjeinek olyan oldalát ismerheti meg, amit ezelőtt tán sosem látott.

Bárdosi Ildi

A mai fiatalok egyre lustábbak és ez nagyrészt a szülők hibája – véli Bárdosi Ildikó. A gyermekpszichológus és Szakács Adrienn munkatársa a hétfő reggeli Mokka műsorban fejtette ki gondolatait a gyermekkori táboroztatás előnyeiről és buktatóiról. 

Bárdosi szerint bár a sporttáborok nagyon jót tesznek a gyerekeknek, sokan egyre nehezebben viselik a programok során tapasztalt megemelkedett aktivitást. A pszichológus szerint a probléma forrása elsősorban a gyerekek lustulásában keresendő, amit az őt körülvevő felnőttek hozzáállása okoz. 

A pszichológus szerint a szülőknek nagyobb szerepet kellene vállalniuk gyermekeik aktivitásának ösztönzésében. Úgy véli, a szülőknek igenis ki kell kergetni gyerekeiket a kertbe.

Bárdosit különösen meglepte, hogy a gyerekek a táborba is magukkal viszik a telefonjaikat. Szerinte a táborok célja a közösségépítés, a személyes kapcsolatok fejlesztése, és az aktív, szabadidős tevékenységekben való részvétel, ami összeegyeztethetetlen a folyamatos mobiltelefon-használattal. A pszichológus szerint szükség van a szülők és a táborok részéről is a digitális eszközök használatának szabályozására és korlátozására.

Barta Sylvia

Barta Sylvia, a TV2 időjárás-jelentője ismét elkápráztatott minket a Csopaki strandon, ahol vörös bikiniben megmutatta kirobbanó formáját a TV2 kameráinak. Az időjós a nyári melegben jelentkezett be, hogy tájékoztasson minket az elkövetkező napok időjárásáról, miközben kitűnő fizikai állapotáról is tanúbizonyságot tett.

Tökéletes alakját a rendszeres testmozgásnak és az egyik kedvenc sportjának, a zumbának köszönheti, amelyet olyannyira szeret, hogy még tanít is. Emellett az esti futás is bekerült a mindennapi rutinjába.

Barta Sylvia nem csak az időjárás-jelentéseivel hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is példát mutat, hogyan maradhatunk szexisek és fiatalosak, bármilyen korban is vagyunk. Sylvia ezzel azt is bizonyítja, hogy lehetséges az idő kerekét megállítani.

Hevesi Tamás 

A híres magyar énekes, Hevesi Tamás mindenkinek felhívja a figyelmét, miután tudomást szerzett róla, hogy csalók a nevével reklámoznak egy állítólagos cukorbetegséget gyógyító terméket. Az énekes a Mokka műsorában számolt be a felháborító esetről, és arra intett mindenkit, hogy legyenek óvatosak.

Az énekes szerint a kérdéses termék azt ígéri, hogy stabilizálja a vércukorértéket és meggyógyítja a 2-es típusú cukorbetegséget, de a termék valódi összetételét senki sem ismeri. Az esetről már értesítette ügyvédjét is, és azon dolgoznak, hogy képi bizonyítékokat szerezzenek a csalásról. Hevesi mindenkit arra kéri, hogy ne higgyenek az ilyen híreknek.

Elmondta: „Szeretném felhívni a figyelmet mindenkinek, hogy semmilyen ilyen termékhez nem adtam soha a nevem és ha adnám, akkor a saját oldalamon lehetne megtalálni az információkat. Az internet végtelen világ, a sok csaló éppen ezért ismert arcokat tesznek bizonyos termékek mellé. Semmilyen ilyen terméket nem reklámoztam és nem is fogok, úgyhogy vigyázat, csalók!"

(Borítókép: Hevesi Tamás. Fotó: Papajcsik Péter/Index)