Ismerje meg Tom Cruise rejtett arcát a korábbi menedzserének, Eileen Berlinnek a szemén keresztül, aki betekintést nyújt a színész korai éveibe, és elmeséli, hogy lett belőle az a Hollywoodi sztár, akire ma mindannyian felnézünk.

Eileen Berlin szerint Tom Cruise, akit ő nevezett el Tommynak, az akkor még ismeretlen, 18 éves színészt vette szárnyai alá, amikor Cruise kétségbeesetten próbált betörni a Hollywood nagyvilágába.

Berlin és korábbi férje, Simon 1980-ban találkozott Tommyval, amikor a színész a zűrös gyerekkorát próbálta leküzdeni. Elárulta, hogy Tom Cruise nagyon haragudott az édesapjára, és ez a harag és zaklatás hozzájárult Cruise dühkitöréseinek kialakulásához. Ez a kapcsolat jelentős hatással volt Cruise érzelmi állapotára és viselkedésére.

Egy ilyen eset a 1981-es Taps című film forgatásán történt. Eileen Berlin arról emlékezett, hogy Cruise a jelenet előtt magára zárta a szekrény ajtaját és a húgát megerőszakoló valaki képét festette maga elé, hogy kellő mértékű dühöt generáljon a jelenethez.

Egy másik alkalommal, amikor Cruise ebédelni ment Berlinékkel a Valley Forge Katonai Akadémiának egyik szünetében, dühöngeni kezdett, amikor a pincérnő felismerte őt.

Kérjék meg, hogy ne tegyen fel kérdéseket. Még mindig karakterben vagyok

– mondta a színész.

Berlin szerint Cruise érzelmileg nagyon összetett személyiség. „Tommynek sok arca van" – mondta Berlin egy interjúban. „Megvetés, arrogancia, frusztráció, báj, szomorúság. Mindenféle hangulatot láttam rajta. De az igazi boldogságot eddig még soha."

Berlin, aki korábban főbérlőként ismerte Cruise-ot, később menedzserévé vált.

„Azt mondta nekünk, hogy szüksége van ránk, hogy menedzseljük a karrierjét, és hollywoodi ügynököt találjunk neki" – mondta Eileen Berlin. Cruise számára Berlin menedzseri szerepe kulcsfontosságú volt a színész karrierjének fejlődésében és megalapozásában.

Az utolsó film, amiben Berlin képviselte Cruiset, a Top Gun volt, amiben egy vakmerő tengerész pilótát játszott. A film a 1986-os év legnagyobb bevételű filmje volt, 176 millió dollárt (ami átszámítva mintegy 56 milliárd forint) hozott a kasszáknál.

A színész és Berlin szakmai kapcsolata 1983-ban ért véget, amikor Cruise úgy döntött, hogy Los Angelesbe költözik, hogy megszilárdítsa státuszát a filmiparban. Berlin azt mondta, hogy Cruise elvárta tőle, hogy mindig kövesse őt az útján, de meglepődött, amikor Berlin megtagadta ezt a kérést. Így útjaik szétváltak.

Azonban a következő években továbbra is tartották a kapcsolatot, és egy vacsora során Cruise elmondta Berlinnek, hogy érdeklődik a Szcientológia tanításai iránt. Ezután Berlin elkezdett meghívásokat kapni egyházi eseményekre.

Berlin szerint nem lepte meg, hogy Cruise mindhárom házassága – Mimi Rogers-szel, Nicole Kidmannel és Katie Holmes-szal – válással végződött.

Szomorú vagyok miatta. Aggódom, hogy magányos.

Amíg dolgozhat és filmeket készíthet, addig rendben lesz. Mi lesz, ha valaha nem lesz képes erre, nem tudom" – nyilatkozta Eileen Berlin.

Eileen Berlin szerepe jelentős volt Tom Cruise karrierjének kezdeti időszakában, és bár kapcsolatuk szakmai szinten véget ért, a kettejük közötti kötelék és tisztelet továbbra is fennáll.

Forrás: Dailymail

(Borítókép: Tom Cruise Fotó: Getty Images)