A szépség ugyan szubjektív, de sok sztár mégis úgy érzi, hogy muszáj minden áron formában tartania magát, hiszen az emberek ezért szeretik őket. Nem könnyű megtalálni azonban azt a vékony mezsgyét, ahol a plasztikai beavatkozásokkal nem esnek át a ló túloldalára. Ebben az összeállításban azokat a hírességeket mutatjuk be, akik már csak árnyékuk régi önmaguknak a túl sok „szépészeti” beavatkozás miatt.

Mickey Rourke

Mivel Rourke a színészkedés előtt amatőr boxoló volt, már az 1990-es években átesett néhány kozmetikai beavatkozáson, hogy rendbe hozzák az arcán szerzett sérüléseket. Egy idő után nagyon rákapott a műtétekre, és már nem csak muszájból feküdt kés alá: többször esett át ráncfelvarráson, az arccsontjába és az állába implantátumokat ültettek, és az ajkait is feltöltette. A színésznek a beavatkozások hatására inkább gumiszerű, mintsem fiatalos lett a kinézete. 

Donatella Versace

A Versace-ház örökösnőjének lassan egyetlen eredeti vonást sem lehet felfedezni az arcán, pedig korábban is nagyon dekoratív hölgy volt, ám az idő múlásába nem tudott belenyugodni. Noha pontos információk nincsenek arról, hogy milyen beavatkozásokat végezhettek rajta, szakemberek szerint a mostanra rá jellemző viaszos hatást a túlzásba vitt lézerterápia és botox okozhatta, valószínűleg állcsont implantátumot is beültettek neki, az arca furcsa puffadtságáért és a szája természetellenes kinézetéért pedig a különféle töltőanyagok a felelősek.

Madonna

Különösebb bemutatást bizonyára nem igényel a világhírű énekesnő, aki több mint negyven éve tevékenykedik a zeneiparban. Az öregedést, mint természetes folyamatot ő sem tudta elfogadni, így a plasztikai műtétek megszállottja lett. Mindig is fontosnak tartotta az edzést és a diétát, rendkívül odafigyelt a külsejére, de az idő előrehaladtát ő sem tudta megfékezni. Az évek során egyre felismerhetetlenebbé vált az egykori szexidol. A 65. Grammy-gálán való fellépése után szinte minden lap azzal volt tele, hogy Madonna eltorzult, felpüffedt arccal állt a közönség elé. 

Renée Zellweger

Azt már láthatjuk, hogy inkább a nőkre jellemző a plasztikai műtétek túlzásba vitele. A Bridget Jones-filmek sztárja a korábban említett hírességekhez képest egészen kispályás. Ettől függetlenül ténykérdés, hogy az arcvonásai az utóbbi években drasztikusan megváltoztak, és nem feltétlenül az öregedéstől. Az arcából arra következtetnek, hogy felvarratta a szemhéját, valamint jó adag botoxszal próbálja ránctalanítani az arcát.

Sylvester Stallone

A Rocky-filmek sztárjának pályáját senkinek sem kell bemutatni. Egyes beszámolók szerint a színész elég hiú, ezért képtelen volt elfogadni az öregedés látszólagos jeleit. Különféle plasztikai beavatkozásokat, köztük hajbeültetést is végeztetett.

John Travolta

Travoltát fiatalon a kiváló ének- és tánctudásán kívül leginkább jóképűsége jutatta a legígéretesebb színészek közé. Egykor Hollywood legsármosabb előadójaként tartották számon, ám az utóbbi időben a rajongói körében elterjedt a pletyka, miszerint ő is plasztikai beavatkozásoknak vethette alá magát. Több követője szerint is nem egyszer olyan benyomást kelt az arca, mintha olvadásnak indult volna.

(Borítókép: Donatella Versace. Fotó: Lionel Hahn/Getty)