Beszélgetések, intim titkok, lehengerlő akciók: a TV2 műsoraiban hazánk celebjeinek olyan oldalát ismerheti meg, amit ezelőtt tán sosem látott.

Ábrahám Edit

Nyolc kiló súlycsökkenés után Ábrahám Edit büszkén mutatta meg karcsúsodott alakját egy fürdőruhás fotózáson. 

A népszerű színésznő a Mokka műsorban mesélt arról, hogy miért döntött az életmódváltás mellett: egy őszinte megjegyzés adta meg a végső lökést a fogyókúra elkezdéséhez.

 „Januárban éreztem, hogy jó pár kiló rám jött, és gondolkodtam rajta, hogy fogynom kellene. Az unokám megjegyezte, hogy:

Mama, miért olyan nagy a hasad?

– ez adta meg a végső lökést…" – árulta el Ábrahám Edit, aki mára már teljesen új nézőpontból közelít az egészségtudatossághoz.

A fürdőruhás fotózás felkérése jó időben érkezett, a nagy fogyás után. A színésznő azonban gondosan ügyelt arra, hogy ízlésesen mutassa meg alakját a kameráknak.

„Az embernek, ha nem húsz éves, ügyesen kell mutatnia, pont azt, amit szeretne, és nem kell mutatnia azt, amit nem. Nyolc kilót sikerült leadnom, és nagyon büszke vagyok rá. Szerintem ebben a korban egy kicsit nehezebben mennek le a kilók, mint ahogy felszaladnak."

Gáspár Zsolti

Tizenegy évvel ezelőtt, egy életveszélyes egészségügyi esemény hatására Gáspár Zsolti, a Farm VIP műsorvezetője, vegetáriánus étrendre váltott. A szerda reggeli Mokka adásában tett bejelentése során egy vegetáriánus szendvicset is elkészített.

Korábban Zsolti sok belsőséget fogyasztott, például pacalt, tüdőt és vesét. Egyszer azonban hirtelen rosszul lett. 

 „Azt hitték először, hogy stroke-ot vagy infarktust kaptam. Bevittek, majd vérvétel után közölték, hogy hasnyálmirigy-gyulladásom van.

Be voltam sárgulva, két napig az intenzív osztályon feküdtem, mindenfajta infúziót kaptam, 

– idézte fel a műsorvezető az esetet.

Ezt követően beszélgetett egy szakemberrel, aki tanácsokat adott neki az étkezésre. Az ajánlások között szerepelt egy kancsó kamilla tea is, amit Zsolti azóta is rendszeresen fogyaszt. Ekkor döntött az életmódváltás mellett.

A változás nemcsak az egészségére volt pozitív hatással, hanem az állatokkal való kapcsolatát is javította. „Azóta, hogy vega lettem, sokkal jobb a kapcsolatom az állatokkal, mint gazda" – mondta Zsolti.

Jelenleg már jól van, bár még mindig igyekszik csökkenteni a tésztafogyasztását a mindennapokban.

(Borítókép: Gáspár Zsolti. Fotó: Kaszás Tamás/Index)