Meglepő és tanulságos történetek hírességektől, akik megosztják velünk, hogyan kezelik a pénzüket.

A hírnév nem garantálja automatikusan a gazdagságot, és a pénzügyi sikerhez nem elég a puszta tehetség vagy zsenialitás. Nézzük meg, milyen tanácsokat adnak a pénzkezeléssel kapcsolatban az ismert sztárok. 

Kelly Rowland

A híres Destiny's Child együttes egykori tagja, visszaemlékezve rájött, milyen fontos a nagy fizetések felelősségteljes kezelése. Mesélt arról, hogy hogyan költött el mintegy 10 millió forintot, alig fél óra alatt a Bergdorf Goodman luxusáruházban. E meggondolatlan pénzszórás, végül egyfajta ébresztőként szolgált számára, amikor szembe kellett néznie a szédítően magas kártyatartozásaival. Ma már úgy véli, jobban tette volna, ha figyelmet szentel azoknak a tanácsoknak, amelyek a megtakarítás és a befektetés fontosságára hívták fel a figyelmét.

Jay Leno

A népszerű tévés személyiség, elmondta, hogy a jövedelme mindig két forrásból származott. Még akkor is, amikor már a The Tonight Show műsorvezetője volt, továbbra is rendszeresen fellépett stand-up komédia műsorokban. Így az eredeti foglalkozásából származó jövedelméből költekezett, így nem kellett hozzányúlnia a tévéműsorból származó bevételéhez. Ez utóbbi összeget, amely évente körülbelül 10 milliárd forintot tett ki (30 millió dollár), teljes egészében különböző befektetésekre fordította. 

Keanu Reeves

Az akciófilmek sztárja, arra hívja fel a figyelmet, hogy fontos a pénzügyi tudatosság és az egyszerű életmód. Meggyőződése, hogy a jó egészség fontosabb, mint a vagyon felhalmozása. Ugyanakkor Keanu ismert nagylelkűségéről: karrierje során gyakran megajándékozta a munkatársait, akikkel együtt dolgozott.

Queen Latifah

A díjnyertes rapper és színésznő, anyjának tanácsait követi a pénzügyekben és a befektetéseknél. Mielőtt ismertté vált volna, már vállalkozóként tevékenykedett, és anyjától tanulta meg a tudatos pénzügyi tervezés fontosságát. Ő az, aki megtanította neki:

Takarítsd meg a pénzed. Fizesd be az adóidat. Ne tedd minden pénzedet egy kosárba.

Ellen DeGeneres

A népszerű talkshow műsorvezetője, arra biztatja az embereket, hogy ne féljenek költeni. Ellen szerint mindannyian bőségben élünk, így mindig lesz elég pénzünk. Ahogy ő fogalmaz:

Nem szabad félnünk a pénztől

– mondta a híres műsorvezetőnő.

Ezt az életszemléletet követve ő mindig azt vásárolja meg, amit akar, és azt csinálja, amit szeretne.

Tiffany Haddish

A humoros színésznő, őszinte a pénzzel kapcsolatos nézeteiről. Eltanulta, hogy mindig maradjon hű önmagához, még akkor is, ha olyan hatalmas ajánlatot kap, ami nem illik hozzá. Megtörtént, hogy elutasított egy 10 millió dolláros ajánlatot, ami forintban átszámítva körülbelül 3,36 milliárd forint volt, mert úgy érezte, hogy az nem tükrözi igazán a személyiségét. Tiffany ismert arról, hogy ugyanazt a ruhát viseli többször is a rendezvényeken, és nem zavarja, ha emiatt kritikákat kap. Úgy véli, hogy a pénznek nem szabadna meghatároznia az önkifejezését vagy az életstílusát.

Ezek a történetek arról tanúskodnak, hogy a gazdagság nem csupán a pénzről szól, hanem arról is, hogyan kezeljük azt. Ezek a hírességek mind megtanulták, hogyan kell okosan bánni a pénzzel, és ezek a tanulságok mindenkinek hasznosak lehetnek, akár híres vagy, akár nem.

(Borítókép: Tiffany Haddish. Fotó: Getty Images)