Olvassa el ma is reggeli hírösszefoglalónkat!

Rendőrség

A Blikk információi szerint két nap alatt 83 járművet bírságolt meg a rendőrség a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az elmúlt napokban a buszsávok szabályos használatát figyelte, amivel sokan nem jártak jól.

Az egyenruhások 52 esetben szabtak ki helyszíni bírságot a buszsáv jogosulatlan használata miatt, öt alkalommal pedig a záróvonal átlépése miatt, ugyancsak ötször pedig vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt büntettek. A rendőrök vezetői engedélyben feltüntetett orvosi alkalmasság lejárata, első hatósági jelzés hiánya, valamint lejárt műszaki érvényesség miatt egy-egy alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot.

Közigazgatási bírságot 13 alkalommal állítottak ki a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, valamint egy esetben tilos jelzés figyelmen kívül hagyásáért. Két járművezetőt engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő, egy másikat vezetéstől eltiltás hatálya alatti vezetés miatt elfogtak.

Lisa Marie Presley

A Page Six írta meg, hogy kiderült mi okozta Elvis Presley lányának halálát. Bár sokan azt sejtették, hogy kábítószerek okozták a halálát, ezt most a boncolás során megcáfolták, bár szervezetében terápiás mennyiségű oxikodon és buprenorfin volt, ám nem ezek járultak hozzá a halálához.

Kiderült, hogy Lisa Marie Presley szíve január 12-én állt meg természetes okokból. Az énekesnő az újraélesztés után kómába került, majd később családja úgy döntött lekapcsolják a gépről az 52 éves sztárt.

A portál értesülései szerint Lisa Marie Presley már a halála előtt is egészségügyi gondokkal küzdött és segítségre szorult, ami a Golden Globe-gálán látható is volt.

Király Viktor

A Blikk számol be arról, hogy az énekes kamaszkorában egy az egyben úgy nézett ki mint ikertestvére, amit ki is használt a két fiatal. Király Viktor egy amerikai házibuliról mesélt az Activity legutóbbi adásában.

„Voltak ezek a tipikus amerikai házibulik... Én összejöttem egy lánnyal aznap este, Ben összejött egy másik egy lánnyal. Másnap reggel felkeltünk – abban az időben még egy szobában laktam az ikertestvéremmel –, egymásra néztünk, majd azt mondtuk, hogy nem cserélünk?” – mesélte el az énekes és hozzátette, hogy a lányoknak nem tűnt fel a párcsere.

(Borítókép: Király Viktor. Fotó: Zöld Fanni/Index)