Emily Blunt és Cillian Murphy sem várta meg a bemutató végét.

Az amerikai színészcéh június elejétől fontolgatja, hogy sztrájkot hirdet. A nyár elején még beleegyeztek a tárgyalások meghosszabbításába, de most már nem vártak tovább. A színészcéh (SAG-AFTRA) vezetősége a sztrájkot pont az Oppenheimer londoni díszbemutatója közben jelentette be.

Az Universal fel volt készülve az eseményre, ezért egy órával korábbra hozta londoni vetítését, hogy a film sztárjai, köztük Emily Blunt, Florence Pugh, Cillian Murphy, Robert Downey Jr. és Matt Damon felvonulhassanak a film előtti szokásos pózolásra és interjúkra anélkül, hogy megszegnék a küszöbön álló színészsztrájk szabályait. A bejelentés azonban így is érintette az estét.

Christopher Nolan, a film rendezője a vetítés előtt felszólalt megelőzve a hivatalos sztrájk kezdetét. A Deadline által megosztott videóból kiderül, hogy a rendező elmondta a közönségnek, hogy a film sztárjai elfogják hagyni az épületet, hogy csatlakozzanak a sztrájkhoz.

A távozó színészek között biztosan ott volt Emily Blunt és Cillian Murphy is.

„Remélem, mindenki tisztességes üzletet köt, mi pedig azért vagyunk itt, hogy megünnepeljük ezt a filmet.

Ha bejelentik a sztrájkot, akkor együtt fogunk távozni, mint szereplőgárda, egységben mindenkivel...

Muszáj lesz. Meglátjuk, mi történik. Most az az öröm, hogy együtt lehetünk” – nyilatkozta még az esemény előtt Emily Blunt a Deadline-nak.

Összesen 160 ezer színész állt ki a sztrájk mellett, amire azért van szükség a céh szerint, hogy jobb minimálbérre, a streaming-szolgáltatások maradványdíjaira, a nyugdíjakra, valamint a mesterséges intelligencia használatára vonatkozóan jobb feltételeket harcoljanak ki maguknak.

(Deadline)

(Borítókép: Az Oppenheimer színészei. Fotó: Getty Images)