Sokan nem hittek abban, hogy a játékos megtalálja a helyét Angliában, de a magyar tehetség menedzsere szerin kiválóan sikerült bemutatkozása Szoboszlainak.

Szoboszlai Dominik átigazolása teljesen felkeverte a magyar sajtót. A játékos menedzsere, Esterházy Mátyás most arról vallott, hogy miképpen tudott beilleszkedni a magyar tehetség új csapatába.

Mi másképp vagyunk bekötve, sikerorientáltak vagyunk. Lehet előhúzni negatív példákat, de minket ezek nem érdekelnek”

– reagálta az Esterházy az átigazolást ért kritikákra.

„Háttéremberként mindent meg akarunk adni Dominiknak, ami tőlünk telik. Hinni kell benne, és meg kell adni neki a lehetőséget, hogy ezt megugorja. Bennünk semmi kétség nincsen. Két hete beszélgettem egy játékostársával, és ő mondta, hogy Dominik pontosan úgy közlekedik, mint, aki pontosan tudja, hogy erre a szintre tartozik. Ebben az átigazolásban nem csak az a fontos, hogy a gyerekek lássák a 70 milliós árcédulát Szoboszlai Dominiken, hanem az is, hogy rájöjjenek, nagyon sok munkát kell beletenni ebbe” – vélekedett a menedzser az Origo-nak.

A labdarúgó édesapja, Szoboszlai Zsolt pedig fia idegrendszerét dicsérte.

Dominik eddig egyetlen alkalommal találkozott sportpszichológussal, és utána azt mondta, soha többet nem szeretne beszélgetni vele.

Mi sem értettük az okát. Aztán rájöttünk, olyan erős belső adottsága, motivációja van, amivel ezeket a dolgokat képes kezelni. Jó az idegrendszere, ezt bárki láthatja, amikor ezeket az utolsó pillanatos, meccseket eldöntő szituációkat elvállalja, a gólokat lövi” – mondta Szoboszlai Zsolt.

(Origo)

(Borítókép: Szoboszlai Dominik; Fotó: GettyImages)