Közel 35 ezer ember ünnepelt szombaton a 28. Budapest Pride felvonuláson.

Steiner 2008 óta él külföldön párjával. Először Izraelbe költöztek Magyarországról, míg idestova öt éve a görögországi Methana szigetén tengetik mindannapjaikat. 

Mindez persze nem azt jelenti, hogy teljesen elszakadtak volna Magyarországtól. Nemrég például a szerelmesek a Budapest Pirde fesztivál afterparty-ján, a Budapest Parkban léptek fel. A Blikk beszámolója szerint a házaspár teljesen megvadult a színpadon.

Steiner Kristóf és férje, Nimrod Dagan nem mindennapi táncmozdulataikkal kápráztatta el a közönséget. A házaspár köztudottan nem szégyenlős, és ezúttal is lenge öltözetben élvezték a bulit.

Az elképesztő hangulatról videókat is megosztott Steiner. A 24 órán át elérhető Instagram-sztorijában többek között az látható, hogy egy átlátszó, tangás bodyban és arany forrónadrágban vonaglik a szintén bodyban és fecskében feszítő férjével, majd a következő videón már még jobban kivetkőzött magából az író. 

Pride megemlékezés

Szerte a világon hagyomány a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer közösségekben felvonulással emlékezni 1969. június 28-ára. Ezen a napon New York-ban a Stonewall Inn nevű melegbár transz és meleg vendégei megelégelték az évek óta folyó rendőri razziákat és zaklatást. Amikor a bár kiürítése után a rendőrök rabszállítóval el akarták vinni a vendégeket és a személyzetet, fellázadtak. Önmagunkért való kiállásuk jelentette az LMBTQ felszabadítási mozgalom és a jogegyenlőségért folytatott küzdelem kezdetét.

(Borítókép: Steiner Kristóf és Nimrod Dagan. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)