A hírnév nem garantálja automatikusan a gazdagságot, számos sztár kapott jó pénzügyi tanácsokat és néhányan meg is osztották, hogy mik voltak ezek.

Nem mindig elég sok pénzt keresni, érdemes megtanulni használni is a pénzt. Mindenki szereti a jó pénzügyi tippeket, még a hírességek is. A következőkben mutatunk 5+1 sztárt, aki megosztotta a nagyvilággal, hogy milyen pénzügyi tanácsokat kaptak az évek során.

Peter Dinklage

Peter Dinklage elsősorban a Trónok Harca miatt ismerjük és azért, mert maga készíti a szendvicseit. A színész nagyon egyszerű életet él: Egy visszafogott Volvot vezet és saját, otthon elkészített szendvicset evett egy interjún.

Amikor megkérdezték a színészt, hogy miért készíti maga a szendvicsét, azt reagálta:

ha megvan a tudásod és az eszközeid ahhoz, hogy magad csináld meg a dolgokat, akkor tedd meg.”

Jay Leno

Jay Leno legfontosabb szabálya, hogy legyen mindig legalább két bevételi forrása.

„Amikor elkezdtem egy kicsit híressé válni, a pénz, amit komikusként kerestem, sokkal több volt, mint az autókereskedésben keresett pénzem, így ezt tettem bankba, az autókereskedésből származó pénzt pedig elköltöttem" – osztotta meg a CNBC-vel.

Jay Leno hozzátette, hogy amikor megkapta a Tonight Showt-t akkor is gondoskodott arról, hogy rendszeresen lépjen fel humoristaként is.

A hírek szerint a színész annyira takarékos, hogy rendelkezik 30 millió dollárral, amihez még soha életében nem nyúlt hozzá, hanem teljes egészében befektetésekben van.

Asthon Kutcher

Ashton Kutcher szerint a legfontosabb, hogy mindig legyen egy üzleti terve.

A Business Insidernek nyilatkozva Ashton arra buzdította azokat, akik befektetni vagy saját céget alapítani szeretnének, hogy a puszta vízió helyett készítsenek szilárd üzleti tervet. Azért is lehet érdemes hinni a színésznek, mert egy 30 millió dolláros alapból 250 millió dollárt sikerült csinálnia befektetései révén.

Asthon hozzátette, hogy fontos, hogy folyamatosan feltegyük a kérdéseinket, még akkor is, ha azok „ostobának” hangzanak.

Minden alkalommal, amikor félsz a saját tudatlanságodtól, korlátozod a tanulási lehetőségeidet”

– fogalmazott.

Nicki Minaj

Nicki Minaj szerint a legfontosabb, hogy tudja, hogy mennyit ér a munkája.

„A rapkarrierem nagyon korai szakaszában nem kerestem hat számjegyű összeget a fellépésekért... ha hallottam, hogy egy másik rapper ennyit keres, azt gondoltam, 'tudod mit? Akarom, hogy jól kompenzáljanak” – nyilatkozta a Time-nak.

Az egyik dolog, amit megtanultam az üzleti életben, hogy nem szabad szégyenlősnek lenni azzal kapcsolatban, hogy mennyi pénzt érdemelsz”

– szögezte le.

Keanu Reeves

Keanu Reeves úgy gondolja, hogy a legfontosabb, hogy maradjunk pénzügyileg tudatosak és ne éljünk nagyobb lábon, mint, amekkorát megengedhetünk magunknak.

Egyszerűen élek, általában egy bőrönddel utazom szállodáról szállodára. Mindannyian tudjuk, hogy az egészség a legfontosabb”

– nyilatkozta.

Annak ellenére, hogy ügyel a pénzre, a színész ismert nagylelkűségéről és arról, hogy rendszeresen megajándékozza kollégáit.

+1 Ellen DeGeneres

Bár nem árt félretenni a nehezebb napokra, Ellen DeGeneres arra hívja fel a figyelmet, hogy nem árt költeni sem a pénzt.

Nem szabad a pénztől való félelemben élni az életünket”

– jelentette ki a népszerű talkshow műsorvezetője, majd elmondta, hogy ő megfogadta magának, hogy mindig megvesz mindent, amit szeretne.

(JustJared)

(Borítókép: Ashton Kutcher. Fotó: Getty Images)