Beszélgetések, intim titkok, lehengerlő akciók: a TV2 műsoraiban hazánk celebjeinek olyan oldalát ismerheti meg, amit ezelőtt tán sosem látott.

Barta Sylvia

Barta Sylvia, a TV2 53 éves időjárás-jelentője és Árpa Attila is arról beszélt a Tények Plusznak, hogy hogyan őrzik meg fiatalságukat és fittségüket 50 év fölött. Mint azt a csatorna nézői rendszerint láthatják, Barta minden alkalommal a korát meghazudtoló módon áll kamerák elé, sokszor pedig fürdőruhában is megmutatja bomba alakját. Bár köztudott, hogy jó ideje zumba órákra jár, azt már kevesebben tudják a képernyősről, hogy a konditermet is rendszeresen látogatja. Barta szerint a fiatalság titka abban rejlik, hogy nem 50 év fölött kell elkezdeni a testünkre való odafigyelést, hanem már jóval előtte. 

„Minél korábban el kell kezdeni egészséges életmódot élni, rendszeresen mozogni és normálisan táplálkozni. Akkor se negyven, se ötven, se hatvan fölött nem lesz gondja az embernek és nem kell különösebben odafigyelni, hanem rutinszerűen, egészséges életmóddal karbantartható a test” – vélekedett az időjós, ugyanakkor hozzátette, hogy a jó forma megtartásához egy bizonyos idő elteltével másféle mozgásgyakorlatok is szükségesek, mint a korábban megszokottak.

Árpa Attila szerint a jó forma egy bizonyos kor után már nem csak hiúsági tényező kell hogy legyen, hanem az egészsége megőrzése miatt is érdemes odafigyelnie magára 50 év felett, hiszen mint arra ő is rámutatott: az anyagcsere a korral egyre lassúbbá válik. A korábbi Nagy Ő színészi munkái és erőnléte megörzése érdekében tartja edzésben magát, méghozzá a konditeremben, személyi edző segítségével.

Embert próbáló hőség vár ránk

A TV2 Mokka című reggeli beszélgetős műsorában beszélt a ránk váró, embert próbáló kánikuláról Németh Lajos, a csatorna meteorológusa. A szakember a Balatonnál, éppen a születésnapja ünneplése közben állt kamerák elé és elárulta: bár néhány helyen egy-egy vihar felfrissíti a levegőt, kedd reggeltől ugyanúgy folytatódik a tikkasztó hőség.

„Ezen a héten is igazi nyári időjárás lesz, picike zavarokkal. Ilyen lesz hétfő délután is, az ország északi részén. Ebbe a Balaton nem nagyon kerül majd bele, de például Győr-Moson-Sopron vármegyében, Pest vármegye északi részén, sőt az északkeleti országrészben heves záporok, zivatarok lehetnek. Ezek átmenetileg egy picikét felfrissítik a levegőt” – magyarázta Németh Lajos. Figyelmeztetett továbbá, hogy a hétfő esti viharos idő után is extrém erős UVB-sugárzásnak leszünk kitéve a héten, szerdán azonban az ország újabb részein várhatók záporok jégesővel és szélviharral. Pénteken és szombaton hasonlóra készülhetünk szerte az országban.

Polgár Árpád

Élete egyik legnehezebb időszakán van túl Polgár Árpád és felesége. A műkincskereskedő pár hónappal ezelőtt floridai otthonában szenvedett súlyos balesetet. Polgár a medencéből lépett ki, amikor megcsúszott a vizes kövön, elesett és az agya az ütődés következtében a homlokának nyomódott és bevérzett. 

Bár az üzletember máig küzd néhány szövődménnyel – például nem érez ízeket és szagokat –, azok cseppet sem szegik kedvét abban, hogy utazgasson. Legutóbb a Közel-Keletre látogatott el a feleségével, akivel sikerült eltévednie a sivatagban. Mint azt a Mokkában elárulták: kis híján a kietlen pusztaságban, étlen-szomjan töltötték az éjszakát.

„A beduinok nélkül mentünk ki túrázni, gondoltuk, hogy most egy kicsit elmegyünk és felfedezzük magunknak a vidéket. Arra gondoltunk, hogy ennek sivatagban alvás lesz a vége, ránk esteledik és nem fogunk visszatalálni. Aztán nagy nehezen felmásztunk egy sziklára, ahonnét nagyon messze lehetett látni a tábort. Észrevettük, hogy egész végig rossz irányba mentünk” – mesélte a házaspár, akik örök emlékként írták le egzotikus utazásukat.

(Borítókép: Polgár Árpád és Polgár Tünde. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)