Egyre nehezebb ráismerni az egyik legnagyobb francia filmsztárra. Gérard Depardieu minden szempontból csak árnyéka régi önmagának.

A színész az elmúlt években számos ellentmondásos ügybe keveredett: először az Oroszországhoz és Putyinhoz fűződő kapcsolatai miatt, miután 2013-ban orosz útlevelet szerzett, hogy ne kelljen megfizetnie a francia kormány által a leggazdagabbakra kivetett adót, majd 2018-ban Charlotte Arnould francia színésznő nemi erőszakkal, illetve szexuális zaklatással vádolta meg. 2023-ra összesen 13 nő gyanúsította meg szeméremsértő magatartással. A színész tagadja az ellene felhozott vádakat.

Botrányai mellett a színész külseje és egészségi állapota is folyamatosan romlott. Szinte a felismerhetetlenségig hízott. A pusztító hőség most azonban őt is arra sarkallta, hogy kimozduljon, az úticél Korzika lett, ahová kerekesszékben érkezett meg. 

A legújabb botrány tárgya az, hogy a színész a székből kiszállva nyilvánosan, mindenki szeme láttára könnyített magán, amit a lesifotósok természetesen lencsevégre is kaptak. 

Több mint tíz éve egyébként még meghökkentőbb helyen, egy repülő folyosóján kezdett el vizelni.

(Bild)

(Borítókép: Gérard Depardieu. Fotó: Clemens Bilan/Getty)