Megdöbbentő titkot árult el színésznői pályája elejéről Reese Witherspoon. A Dr. Szöszi-filmek sztárja kendőzetlen őszinteséggel vallott egy számára traumatikus élményről, amikor akarata ellenére kellett intim jelenetet forgatnia.

Megdöbbentő interjút adott nemrégiben Reese Witherspoon. A 47 éves, Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő karrierje kezdetével kapcsolatban árult el egy titkot, mégpedig hogy 19 éves korában, a Rettegés című film forgatása alatt annak ellenére ráerőltettek egy szexjelenetet, hogy ő határozottan nemet mondott a kérésre.

A Rettegés című thrillert 1996-ban forgatták az akkor 19 éves Reese Witherspoon és a 25 esztendős Mark Wahlberg főszereplésével. A színésznő szerint a forgatókönyv egy ponton nem volt egyértelmű, a rendező pedig kitalálta, hogy szexjelenetet forgassanak, ám Witherspoon nemet mondott.

„A forgatókönyv alapján nem volt egyértelmű, milyen jelenetről van szó. Szerintem a rendező ezt csak úgy magától kitalálta, majd rákérdezett, megcsinálom-e, én pedig nemet mondtam. Végül kisült, hogy egyáltalán nem volt irányításom a helyzet felett" – emlékezett vissza Reese Witherspoon, akinek a jelenet során egy hullámvasúton ülve kellett orgazmust színlelnie.

A traumatikus tapasztalat később arra sarkallta a színésznőt, hogy létrehozza saját, Hello Sunshine névre keresztelt médiavállalatát, amely arra fókuszál, hogy női szemszögből meséljen el történeteket és senki se érezze magát kényelmetlenül.

„Ez az eset ráébresztett, hogy milyen helyet is foglaltam el akkoriban a filmkészítés rangsorában. A negatív tapasztalat arra késztetett, hogy változtatni akarjak, hogy olyan pozícióba kerüljek, ami lehetővé teszi, hogy én irányítsam, miként mesélünk el végül történeteket” – fejtette ki Witherspoon. Visszagondolva az ominózus jelenet forgatására hozzátette: akkoriban nagyon boldogtalan volt, most azonban végre lehetősége van teret engedni a véleményének és a saját hangján, a saját szemszögéből mesélni el mindent.

(Femcafé)

(Borítókép: Reese Witherspoon. Fotó: Getty Images)