Eddig legfeljebb csak találgathattuk, hogy mekkora vagyonnal rendelkezik a világ egyik leghíresebb és legsikeresebb énekesnője, a pop királynője, Madonna. Tekintve, hogy az előadónő egyetlen Forbes-listán sem szerepel, így némi utánajárást igényel, hogy megtudjuk: pontosan mennyit tud a tejbe aprítani.

Madonna a következő hónapban tölti be 65. életévét, ennek ellenére máig aktív a színpadon. Világkörüli turnékra jár, már készül legújabb, 15. zenei albuma, valamint az életet is nagy kanállal falja – nem beszélve a fiatalabb férfiakról. Az Instagramon márciusban tette hivatalossá, hogy egy párt alkot a 29 éves boxolóval, Josh Popperrel – mindezt röviddel azután, hogy szakított Andrew Darnell 23 éves modellel.

Hogy a magánéletével meg van-e így elégedve, azt igazán csak ő, illetve hat gyermeke tudhatja, az azonban bizonyos, hogy a karrier és pénzügyek terén bőven van mit a tejbe aprítania a popdívának. Bár Madonna sosem szerepelt egyetlen Forbes-listán sem – ideértve a leggazdagabb nők és a legbefolyásosabb nők listáját egyaránt –, valamint a vagyonának mértéke feltételezhetően messze elmarad a leggazdagabbak élmezőnyétől, így is a világ legvagyonosabb személyei között tartják számon.

Becsült nettó 850 millió dolláros (289 milliárd 884 millió forintos) vagyonának nagy részét a turnéinak és az albumeladásoknak köszönheti, de filmszerepei és különféle üzleti befektetései is jócskán hoztak neki a konyhára.

Sikeres üzletasszonyként olyan cégekbe is befektetett, mint a Pepsi vagy a H&M, illetve lenyűgöző ingatlanportfólióval rendelkezik. Luxusvillái és lakásai vannak New Yorkban, Los Angelesben, Londonban és Portugáliában. Mindemellett az énekesnő szenvedélyes műgyűjtő: olyan világszerte ismert képzőművészek munkái vannak a birtokában, mint Frida Kahlo vagy Pablo Picasso.

Madonna a vagyona egy részét jótékony célokra fordítja: számos szervezetet támogat, elkötelezett harcosa például az AIDS elleni küzdelemnek. 

Ők most a leggazdagabbak

A Forbes valós idejű milliárdos listája szerint a világ leggazdagabb embere jelenleg a Louis Vuittont és a Christian Diort is birtokló LVMH csoport vezetője, Bernard Arnault és családja, akiknek nettó vagyona jelenleg 237,3 milliárd dollár, mai árfolyamon 80 ezer 928 milliárd 792 millió forint. Őket követi a többek között a Teslához, PayPal-hez és a SpaceX-hez köthető Elon Musk 236,5 milliárd dollárral (80 ezer 655 milliárd 960 millió forint), míg a dobogó harmadik fokán Jeff Bezos, az Amazon atyja szerepel 152,7 milliárd dolláros (52 ezer 76 milliárd 808 millió forintos) vagyonával. 

(Life)

(Borítókép: Madonna. Fotó: Getty Images)