Az elmúlt évtizedek során számos ikonikus film született, köztük drámákkal, szuperhős és fantasztikus filmekkel, vígjátékokkal és temérdek más kategóriájú alkotással. Ezek közül sok esetben nemcsak maga a film, de annak egy-egy tartozéka is valódi jelképpé vált, gondoljunk csak a Trónok harca című sorozatból megismert vastrónra. Legyen szó díszletről vagy valamilyen ruhadarabról, a sztárok néha annyira kötődni kezdtek egy kellékhez, hogy el is csenték azt a forgatásról. Lássuk, ki mit tett zsebre az évek során!

Daniel Radcliffe

A Harry Potter-filmek sztárja 2011-ben, a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részének debütálásakor vallotta meg a Daily Mail-nek, hogy hazavitte magával a karakter ikonikus, kerek szemüvegét.

Az első filmben látott szemüveg már nagyon kicsi rám, de nagyon aranyos.

Jennifer Lawrence

Az Oscar-díjas színésznő 2015-ben árulta el, hogy lenyúlta Katniss Everdeen bőrdzsekijét Az éhezők viadala című film forgatásáról.

„Ott lóg a szekrényemben. Nem tudom, mit kezdek vele.”

Robert Downey Jr.

Vasember megformálója a Jimmy Kimmel Live! című beszélgetős műsor egy 2016-os adásában elmondta, hogy a Bosszúállók: Ultron kora című filmben látott, az Avengers kezdőbetűjét megformázó installációt vitte el a munkálatok befejeztével.

„Nálam van. Emlékszem, azt mondtam: mit keres Angliában? Küldjétek vissza Los Angelesbe, beteszem az irodámba!" – emlékezett vissza Robert Downey Jr.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds valódi enyves kezű színész hírében áll. Amellett, hogy annak idején elcsórt egy kelléket a Zöld Lámpás című 2011-es film forgatásáról, 2015-ben a Marie Claire-nek elismerte: a Deadpool-filmekből is ellopott egy ikonikus tárgyat.

„Valószínűleg bajba kerülök, ha ezt kimondom, de 10 évet vártam rá, hogy megcsináljam ezt a filmet. Szóval a kib*szott jelmezzel távozok!”

Dakota Johnson

Amennyire nem kedvelte magát a filmet és az azzal járó munkálatokat, annál jobban tetszettek a színésznőnek A szürke ötven árnyalatából ismert perverz kellékek, különösen a dögös fehérneműk. Nem is kellett több, Dakota Johnson zsebre is tett néhányat.

„Rengeteg fehérneműt elloptam. Nagyon kényelmesek voltak” – vallotta meg egy 2015-ös Twitter-bejegyzésben a színésznő, aki később egy másik posztban úgy fogalmazott:

Van egy korbácsom a házban. Ott porosodik a garázsban.

Lily James

Az élőszereplős Hamupipőke és a Mamma Mia második részének sztárja 2022-ben Pamela Anderson bőrébe bújt a Hulu nevű streaming-szolgáltatón megjelent Pam & Tommy című filmben. Hogy hitelesen meg tudja formálni a telt idomokkal megáldott Anderson karakterét, James-re rengeteg plasztik testrészt aggattak, mégis, a jelmezek között akadt egy ruhadarab, amely a sok „kiegészítő” nélkül is mesésen mutatott rajta.

„A mexikói montázsban egy lenyűgöző pink szoknya és egy '90-es évekre jellemző nyakbakötős top volt rajtam. Egy kicsit másképp mutat a ... izé nélkül, de így is nagyon jól néz ki” – mutatott nevetve a mellkasára Lily James, amikor 2022-ben színt vallott a lopásról az Entertainment Weekly-nek.

Tom Holland

A Marvel-féle Pókember-filmekből ismert Tom Holland három évvel ezelőtt egy rádiós műsorban úgy fogalmazott, hogy a háza „tele van filmes kellékekkel”, ugyanis minden egyes alkotásból, amelyen valaha dolgozott, elcsent egy-egy tárgyat, többek között Pókember hálókilövő készülékét. Ezen kívül a családja tulajdonában van egy igazi ereklye is, amelyet Robert Downey Jr. ajándékozott a színész kisöccsének, Paddy-nek.

„A kedvenc szuveníremet valójában úgy kaptam, pontosabban a kisöcsém, Paddy, amikor a Fekete Párduc debütált. Robert Downey Jr. éppen a Doctor Doolittle című filmen dolgozott Londonban és egy utcányira lakott csak tőlem. Meghívott minket magához a Fekete Párduc vetítésére és Paddy egyszer csak berohant a szobába, kezében az eredeti Vasember sisakkal. Downey végül odaadta neki ajándékba. Ez a sisak nagyon különleges a számomra, mert bár nagyon szerencsés voltam, hogy csatlakozhattam a Marvel-moziuniverzumhoz, elég későn szálltam be, ez az ereklye pedig még az eredeti filmből való” – magyarázta a Collider Extras című vodcastben 2019-ben. Hozzátette: a maszk jelenleg Paddynél van, a szüleik házában.

(Borítókép: Vasember és Harry Potter. Fotó: Getty Images/)