2017-ben még úgy tűnt, hogy a Ricco & Claudia formáció sikerre van ítélve, ám azóta nagyot fordult a világ.

Miután 2017-ben megnyerte az X-Faktort, úgy tűnt, hogy sínen van Sárközi Richárd élete, de mostanra szinte mindent elveszített, ami fontos volt neki. 

A kerekesszékes szlovákiai énekesnek a tehetségkutató alatt is már nagy álma volt, hogy egyszer újra lábra állhasson, többek között ezért jelentkeztek az X-Faktorba. Egy brazíliai csodadoktor ígérete nyomán fel is csillant a remény, ám a speciális kezelés végül nem valósult meg, sőt Riccot duettpartnere is elhagyta.

„Miután megnyertük az X-Faktort, egy olyan menedzsment céghez kerültünk, akik nem igazán voltak nyitottak az ötleteinkre. Hiába készítettünk dalokat, nekik nem tetszettek, ezért nem is adták ki azokat. Sajnos, mivel többéves szerződést kötöttünk, mi sem fordulhattunk máshová a nótáinkkal. Hosszú és nehéz évek jöttek, hiszen hiába voltak elképzeléseink, a kezünk meg volt kötve. Ez az időszak egyrészt anyagilag is megviselt minket, másrészt a kapcsolatunkat is megmérgezte Claudiával.

Végül szétváltunk, én szólókarrierbe kezdtem, s ma már a magánéletben sem tartjuk a kapcsolatot”

– árulta el a Blikknek Ricco, aki továbbra sem adta fel az álmát, hogy egyszer újra lábra állhasson. 

„Sokáig az volt a terv, hogy Brazíliába utazom egy speciális kezelésre, amely után esély nyílott volna rá, hogy ismét tudok járni. Ám az eljárás nagyon drága volt, ezért hosszú ideig gyűjtögettem a pénzt. Sajnos, mire összejött a szükséges összeg, az orvos, akihez kiutaztam volna, már nem praktizált, sőt, szinte nyomtalanul eltűnt”

„Jelenleg is van egy rehabilitációs lehetőség, ami bizakodásra adhat okot, ám Szlovákiában sem állja a társadalombiztosítás a magánkezeléseket, tehát azon dolgozom, hogy ismét össze tudjak gyűjteni annyi pénzt, ami fedezi a terápia költségeit. Persze, nem állok túl jól anyagilag, de azért valahogy meg tudok élni a zenélésből, amiért hálás vagyok” – fogalmazott a zenész.

(Borítókép: Ricco & Claudia. Fotó: Velvet)