A 76 éves legendás lemezlovas még mindig fesztiválról fesztiválra jár.

Dévényi Tibor már 76 éves, de még nem tervezi, hogy nyugdíjba vonuljon. Az ország Tibi bácsija még most is fesztiválról fesztiválra jár. Idén már ott volt az EFOTT-on és a Campus Fesztiválon is, augusztusban pedig az MCC fesztiválon fog a színpadra állni.

„A Szigetre azonban már ötödik éve nem megyek, pedig az első pillanattól kezdve mindig fellépő voltam. De mostanra már nagyon sok a külföldi ott.

Tibi bácsi csak a magyaroknak Tibi bácsi! Egy részeg holland rocker mit kezdene a zenével, amit játszok?”

– mondta el a lemezlovas.

Dévényi Tibor még mindig fiatalokat megszégyenítő tempóban járja a fesztiválokat, annak ellenére, hogy nemrég átesett egy kisebb műtéten.

Volt egy lábujjműtétem, ami miatt még kicsit bicegek, ezért bottal sántikálok el a színpadig”

– árulta el a Bors kérdésére.

„Egy fesztiválon elég göröngyös a talaj, nem hiányozna elesni. Egyébként nincs ebben semmi szégyellnivaló: Cserhalmi György és Bodrogi Gyula is bottal jár már” – tette hozzá a lemezlovas.

Dévényi úgy gondolja, hogy a retro zenére mindig lesz igény, így ő is dj-zik tovább.

A retro zene örök, egy Beatles-szám, vagy az ABBA-tól a Dancing Queen sosem megy ki a divatból. Ameddig van rá igény és bírom, dj-zek tovább”

– fogalmazott.

Annak ellenére, hogy ilyen aktív életet él, elárulta, hogy legszívesebben otthon ül, pihen és olvas. A Retro Rádión futó műsorát is otthona kényelméből vezeti.

(Bors)

(Borítókép: Dévényi Tibor. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)