A hollywoodi felfedezések történetei sokszor különlegesek és váratlanok. Példájukból látszik, hogy egy hétköznapi meccsen vagy egy lépcsőn üldögélés is megváltoztathatja egy ember életét. Az alábbiakban bemutatjuk néhány sztár izgalmas történetét, amelyek mind arra tanítanak, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat, mert a lehetőség bármikor bekopogtathat az ajtónkon.

Pamela Anderson 

Pamela Andersont, a kilencvenes évek egyik ikonikus szexszimbólumát egy kanadai hokimeccsen fedezték fel. Amikor a közönséget pásztázó kamera rátalált az akkor még ismeretlen Pamelára, a nézők lelkesedése az egekbe szökött. Egy sörös cég ügynöke egyből kiszemelte őt és leszervezett vele egy találkozót a meccs után. Anderson szemet gyönyörködtető megjelenése meggyőzte az ügynököt, aki nyomban leszerződtette a nőt modellként. Ez a váratlan találkozás egyenes utat nyitott Pamela Anderson számára a Baywatch című sorozat egyik főszerepéhez.

Ryan Gosling 

Ryan Gosling, a Szerelmünk lapjai című film egyik főszereplője egy szokatlan indokkal kapta meg a szerepet. A rendező, Nick Cassavetes nem a hollywoodi normáknak megfelelő külső miatt választotta ki őt, hanem épp ellenkezőleg: Cassavetes úgy látta, hogy Gosling átlagos és kissé őrült megjelenése megkülönbözteti őt másoktól, emiatt adta neki a szerepet. A rendező szavai szerint:

Más vagy, mint a többiek Hollywoodban, nem vagy jóképű, sem menő, csak egy átlagos srác, aki kicsit őrült."

Kit Harington

Kit Harington, a Trónok harca című sorozat Jon Snow karakterének megformálója egy egészen különleges véletlennek köszönheti a szerepét. A meghallgatás előtti estén összetűzésbe keveredett egy McDonald's étteremben, ahol arcon ütötték. A meghallgatásra egy monoklival érkezett, ami különösen megmaradt a rendezőkben, és így valószínűleg közrejátszott abban, hogy őt választották a szerepre. 

Johnny Depp

Johnny Depp szintén egy véletlen eseménynek köszönheti a pályafutását. A színész eredetileg egy barátját kísérte el egy meghallgatásra, amelyen ő maga nem tervezett részt venni. A rendező, Wes Craven ugyanakkor felfigyelt rá és felkérte, hogy olvasson fel egy jelenetet. Cravent annyira lenyűgözte Depp tehetsége, hogy azonnal szerepet adott neki a Rémálom az Elm utcában című filmben. Depp ezzel a szereppel robbant be a filmvilágba, és onnantól kezdve egyre növekvő népszerűségre tett szert.

Rory McCann

Rory McCann, a Trónok harca Vérebeként ismert karakter egy rendhagyó módon kapta meg a szerepet. A meghallgatáson készült monológjához csak az első pár sort nyomtatta ki a nővére, így a fennmaradó időben improvizálnia kellett. A casting során a készítők ezt észre sem vették, Rory szenvedélyes és természetes előadása ugyanis teljességgel meggyőzte őket, így végül meg is kapta a szerepet. 

Mel Gibson

Mel Gibson, az ikonikus Mad Max címszereplője egy meglehetősen szokatlan módon került filmvászonra. Egy kocsmai verekedésből kikerülve, sérülésekkel az arcán jelent meg a meghallgatáson, amelyen a casting vezetői épp egy vad és nyers karaktert kerestek a főszerepre. Gibson külseje tökéletesen illeszkedett a képbe. Az általa bemutatott nyers energia és autentikus megjelenés elnyerte a készítők tetszését, így végül megkapta a szerepet. Ez a váratlan fordulat nemcsak a film számára jelentett sikert, hanem Gibson színészi karrierjének megalapozásához is hozzájárult.

Evangeline Lilly

Evangeline Lilly, az Eltűntek című sorozat sztárja számára egy váratlan helyzet hozta meg a lehetőséget a színészkedésre. Eredetileg légiutas-kísérőként dolgozott, amikor egy filmes ügynök észrevette őt és a kamerák elé invitálta. Az első lépés Lilly színészi karrierjében egy telefonszex reklám volt, amely talán nem a legtradicionálisabb út a sikerhez, neki mégis bejött. Hamarosan további lehetőségeket kapott, nem sokkal később pedig már a Lost című sikersorozat egyik kulcsszerepét játszotta. 

Harrison Ford

Harrison Ford felfedezése is egy váratlan fordulatnak köszönhető. Ford ácsként dolgozott, amikor a Csillagok Háborúja meghallgatásán összefutott George Lucas-szal. Éppen egy barátjának segített ajtót szerelni a stúdióban, amikor a casting direktor meglátta őt.

Lucasnak megtetszett Ford külsője és stílusa, így megkérte őt, hogy olvasson fel néhány sort a szövegkönyvből, mert úgy gondolta, hogy tökéletes lenne Han Solo szerepére. Ford beleegyezett, és a többi, ahogy mondani szokták, már történelem. A Star Wars-filmek óriási sikert és nemzetközi hírnevet hoztak a számára, a pályafutása azóta is töretlen. A színész idén a másik ikonikus karaktere, Indiana Jones bőrébe is belebújt még egyszer utoljára. Az Indiana Jones és a sors tárcsája jelenleg is megtekinthető a mozikban

Rosario Dawson

Rosario Dawson a legkevésbé sem várt helyen került a filmvilág reflektorfényébe. Egy napon, amikor barátaival üldögélt és csevegett egy lépcsőn, egy rendező észrevette őt. Dawson egyedi kisugárzása és természetessége annyira megragadta a filmes figyelmét, hogy az azonnal megkérte az ifjú hölgyet: menjen el egy meghallgatásra.

A találkozás eredményeképpen Dawson szerepet kapott, az első filmje után pedig villámgyorsan felküzdötte magát a hollywoodi ranglétrán.

(Bien)

(Borítókép: Evangeline Lilly. Fotó: Getty Images)