Az utóbbi időkben nem egyszer hangoztatott hír volt, hogy a közismert mulatós énekes, Galambos Lajos, becenevén Lagzi Lajcsi, állapota olyannyira romlott, hogy már járni is képtelen. Az állítások szerint a művész a börtönben töltött idő alatt lett mozgásképtelen. Az ellentmondásokra azonban most fény derült, mivel több bennfentes is beszélt a helyzetről, akik másként látják a helyzetet.

A rejtélyes állapot: légzőszervi problémáktól a mozgásszervi gondokig

Az egykoron csillogó mulatós sztár egészségügyi állapota a közvélemény számára rejtélyes maradt, az évek során csak légzőszervi problémáiról hallottunk. Ezeket a művész maga azzal magyarázta, hogy gyerekkora óta intenzíven használt énekhangjával függnek össze. Ám most már mozgásszervi problémáiról is szó esett, és az állapota annyira leromlott, hogy a napi sétájára is képtelen kimenni – jelentette be ügyvédje a sajtó felé.

A bennfentesek véleménye a művész állapotáról

Azonban nem mindenki hiszi el ezt a hírt. A Promotions magazinnak egy korábbi rab, B. S. nyilatkozott, aki a baracskai intézetben töltötte büntetését:

„A baracskai intézetről tudni kell, hogy nagyon kevés beteget tartanak, lévén ez egy dolgozó börtön. Az igazán betegeket mindig is zártabb házakba, illetve a tököli rabkórházba vitték, nem hagyták szenvedni egy ilyen helyen. Lehet, hogy Lajcsi és az ügyvédje próbálnak a közvéleményen keresztül nyomást gyakorolni azokra, akik a későbbiekben engedélyezhetik az idő előtti szabadítását.De szerintem a füllentésükkel felesleges túlzásba esnek a művész úr állapotát illetően. Ez pedig majd visszaüthet a döntést hozó büntetés-végrehajtási bíró szemében.”

Kérdőjelek és hozzátartozók beszámolói: a mulatós sztár börtönéletének másik oldala

Egy másik nézőpontot is bemutat a magazin: egy baracskai elítélt testvére beszélt a mulatós börtönéletéről:

„A testvérem pár napja arról áradozott, hogy látta Lajcsit, bár még csak nem is ugyanazon a körleten laknak. Hallották ők is, hogy nagyon rozoga az állapota. Zoli szerint szó sincs ilyenről, meg hogy támogatni kellene. Szerinte ilyen nincs, biztos nem az őrök fogják ölben levinni sétálni, más meg aligha fogja. A tesóm azt mondta, hogy Lajcsi egész nap egyedül ücsörög a cellájában, de szó sincs arról, hogy dolgozna. Múltkor még arról volt szó, hogy egy mindenes háziúr a betegszobán, most meg mozgásképtelen?”

Várnunk kell a válaszokra

A helyzet tehát ellentmondásos, és jelenleg nehéz megállapítani a valóságot. A börtönben lévő források nem megerősített információk, így további hivatalos állásfoglalásokra lehet szükség az igazság megismeréséhez.

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: RostásB/Velvet)