A hét első hírösszefoglalójában még: Koncz Zsuzsát a barátnői hozták össze Cseh Tamással, Berki Krisztián sírján szívszorító ajándékot hagyott a kislánya.

Papp Gergő

Dzsippel indult túrázni a múlt hétvégi esős időben Papp Gergő és a társasága, ám a kiruccanásnak rossz véget lett: a műsorvezető éppen egy murvás úton haladt, amikor egyszer csak árokba csúszott. A balesetről a társaság egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben számolt be, a közzétett fotókon jól látszik, hogy végül egy autómentő húzta ki őket a slamasztikából. 

Szakértői segítségre azért is volt szükség, mert bár egy összkerékhajtású dzsipről van szó, az esőtől felázott puha kőzetrétegbe tengelyig süllyedt a több tonnás autó. 

A műsorvezető az ijesztő helyzet ellenére igyekezett poénra venni a történteket és mindvégig nyugodt maradni. Az autómentő megérkezéséig fotókat készített a kelepcébe került kocsiról, illetve azt is levideózta, ahogy kivontatják a dzsipet az árokból. A hírek szerint Papp Gergő és a társaságának tagjai is karcolás nélkül megúszták a balesetet és az autónak sem lett különösebb baja – mutat rá a Bors.

Berki Krisztián

Több mint egy éve, hogy egy országot sokkolt a hír: Berki Krisztián meghalt. A néhai médiaceleb tavaly májusban vesztette életét, feltételezhetően kábítószer-túladagolás következtében. A végzetes estén a lakásban tartózkodott vele Hódi Pamelával közös kislánya, az akkor 9 éves Nati is, aki állítólag rátalált az apjára. 

A Bors munkatársai nemrég Berki sírjánál jártak és egy megható tárgyra lettek figyelmesek, amelyet Nati hagyott a virágok mellett. A kislány egy rajzzal kedveskedett elhunyt édesapjának, a rajzon őket kettejük, illetve három kutyájukat ábrázolta Nati. A sárgán fénylő égen madarak figyelik őket, felettük pedig a következő felirat ékeskedik:

Kedves, jószívű, együttérző. A Berkik menők. A legeslegjobb apa az egész világon

 – írta a kislány, akinek rajzát egy angyal szobrocska is őrzi.

Koncz Zsuzsa és Cseh Tamás

Cseh Tamással való megismerkedéséről vallott a Blikknek az énekes halála évfordulójának alkalmából Koncz Zsuzsa. A néhai Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes 14 évvel ezelőtt, 66 évesen halt meg, ám örökzöld, szabadságért kiáltó slágereit a mai napig mosolyogva dúdoljuk, ha különleges, búgó hangja felcsendül a rádióban. A dalai között romantikus nóták is akadnak, amelyeket egy, számára nagyon különleges nőhöz írt, mégpedig Koncz Zsuzsához. 

„Emlékszem arra a pillanatra, amikor a barátnőim szó szerint fülön fogtak, és elcibáltak egy előadásra. Azt mondták: Zsuzsi, olyat hallasz, amitől alighanem zavarba jössz. S így is történt. Elmentünk a 25. Színházba Cseh Tamás önálló estjére, s valóban felkavart a pillanat, amikor rólam, szinte nekem énekelt” – emlékezett vissza a lapnak Koncz Zsuzsa, aki Cseh Tamás Ha Koncz Zsuzsával járhatnék című számára utalt.

Ha Koncz Zsuzsával járhatnék egyszer, az lenne találka az igaz szerelemmel. Úgy vagyok ezzel, tudod, én mindig lehetetlent akarok…

– szóltak az igéző dallamok, amelyek a címszereplőt is egyből magukkal ragadták. „Nekem énekelt egy gyönyörű férfi, különleges hanggal, hihetetlen kisugárzással, hatalmas tehetséggel. Ez volt Cseh Tamás, a magyar zenetörténelem utánozhatatlan, pótolhatatlan alakja. Nagy rajongója voltam. Ha csak tehettem, elmentem az előadásaira, és lenyűgözve hallgattam a bús, érzelmes, szinte léleksimogató dalait és Bereményi Géza irodalmi értékű szövegeit. Nem állhattam meg, hogy ne találkozzunk. Egyszer felkértem, hogy egy régi Fonográf-számot, a Jöjj kedvesemet énekeljük el együtt. Hihetetlen kisugárzása volt. Aztán meghívtam egy Sportcsarnokbeli koncertemre, és ott énekeltünk együtt hatalmas, lelkes közönség előtt. Azt gondolom, lelkileg közel álltunk egymáshoz, és kölcsönösen tiszteltük a másik művészetét. Hihetetlen, hogy már 14 éve nincs közöttünk. Abban biztos vagyok, hogy ebben az olykor harsány, felszínes világban is sokan szeretnék őt ma is, akik igénylik a mélységet, a minőséget, a valódi érzelmeket. S akik többre vágynak hárompercnyi dalocskáknál” – magyarázta az előadóművész. 

Az egykor a Gamma Optikai Műveknél kőműves segédmunkásként dolgozó Cseh Tamásról egy jó barátja, Bereményi Géza is megemlékezett, akivel 1970-ben ismerkedtek össze. Cseh 1972 nyarán lépett fel először közönség előtt, onnantól egy ország kedvence lett, nemcsak a színpadon, de a filmvásznon egyaránt.

„Mi ketten kiegészítettük egymást. Ő zenét szerzett, én dalszövegeket írtam. Itt van bennem megannyi emlék, itt van bennem a lénye, az egyénisége. Nem kell kimennem a temetőbe ahhoz, hogy emlékezzek rá, hogy közel érezzem magamhoz. Van egy szobra a Gellért téren, s ha arra járok, megnézem, de kicsit sem érint meg, mert annyira nem ő, annyira nem Cseh Tamásos” – fogalmazott Bereményi. Méltó emlék ugyanakkor a Republic zenekar Levélváltás című albuma, amely Boros Csaba, az együttes énekese szerint örök emlék Cseh Tamásról.

Cigarettafüstös beszélgetések, világmegváltó gondolatok és közös zenélés után született meg a Levélváltás című album, örök emlék Cseh Tamástól nekem, nekünk és a közönségnek.

Cseh Tamás 2009. augusztus 7-én, három év szenvedés után tüdőrákban hunyt el a Bartók Béla úti otthonában, a családja körében.

Marics Peti

Tóth Andi után Kovács Gyopárral sem lesz túl hosszú távú Marics Peti kapcsolata Lénárt Évi jósnő szerint, aki úgy látja: a következő években rengeteg nő megfordul majd a híresség oldalán. Lénárt Évi tarot pakliból próbálta kiolvasni a botrányoktól sem mentes énekes sorsát, amely a jósnő szerint külföldi turnékat és műsorvezetői munkalehetőségeket is bőven tartogat az ifjú tehetség számára.

„Marics Peti karrierje nagyon jó úton halad, rengeteg rajongója van, imádják őt a lányok. Folyamatosan jönnek az újabbnál újabb zenéi, illetve külföldi turné is látszódik a kártyában. A zenéje Amerikáig fog eljutni. Nagyon sok sikert látok neki, de nem csak zenészként, hanem műsorvezetőként is” – fogalmazott a Borsnak a jövendőmondó, aki az énekes magánélete kapcsán sem maradt szűkszavú.

A szerelmi életét tekintve is igazán izgalmas időszak várható. Pár alkalommal még együtt látják majd a jelenlegi kedvesével, de nem ő az igazi számára, így szakítás lesz a kapcsolatuk vége.

Peti mellett még rengeteg nő meg fog fordulni, egyelőre nem látom, hogy ő el akarna köteleződni, nősülni meg pláne nem. Sokkal inkább a karrierje és a bulizás érdekli” – mutatott rá Lénárt Évi.

(Borítókép: Marics Peti és Papp Gergő. Fotó: Papajcsik Péter/Index; Szécsi István/Velvet)