Elon Musk az X-en (korábban Twitter) jelentette be, hogy MRI-vizsgálatot végeztek a nyakán egy korábbi sérülése miatt.

Előző hét pénteken Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója még azzal dicsekedett, hogy 45 kilós súlyokkal edz és úgy készül a Mark Zuckerbergerrel való küzdelemre. Vasárnap arról írt, hogy a Zuckerberggel való összecsapást (ha lesz, akkor) élőben közvetíti majd az X. Hozzátette: a harc bevétele „a veteránoknak szánt jótékonysági célra megy”.

Hétfőn ellenben már arról számolt be az X-en (korábban Twitter), hogy lehet kés alá kell feküdnie, így egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet sor a két milliárdos összecsapására.

A Bloomberg szerint Elon Musk már korábban is jelezte, hogy komoly hátfájdalmakkal küzd, ugyanis egy korábbi sérülése miatt a gerinccsigolyáit titánlemezek tartják össze. A Tesla tulajdonosa a legutóbbi bejegyzésében arról írt, hogy hétfőn MRI-vizsgálatot végeztek a nyakán és a háta felső részén, az eredmények alapján pedig lehet, hogy műtétre is szüksége lesz, mielőtt megmérkőzne Mark Zuckerberggel.

A techmilliárdos nem veszi félvállról a közelgő megmérettetést, az elmúlt hetekben keményen edzett a meccsre, többek között UFC-bunyósokkal is. Egy korábbi edzését már közvetítette, ez már valószínűleg a mérkőzés streamelésének a próbája lehetett.

Musk 13 évvel fiatalabb ellenfele, a 39 éves Mark Zuckerberg is készül a találkozóra.

Augusztus 26-át javasoltam, amikor először kihívott, de nem igazolta vissza a dátumot”

– írta Zuckerberg az X rivális platformján, a Meta Threads felületén.

(Bloomberg)

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: GettyImages)