Mai hírösszefoglalónkban még: Vitray Tamás szerelméről kiderült, hogy szakmabeli, Oszvald Marika otthonában hatalmas károkat okozott a vihar, Soltész Rezső elhunyt feleségéről beszélt, Molnár Anikó kiakadt a támadóira.

Vitray Tamás

Őszintén mesélt jövőbeli terveiről, családjáról és jelenlegi párkapcsolatáról a tévés legenda, Vitray Tamás, akinek szeptemberben érkező új műsorát a héten kezdték forgatni. A 91 éves televíziós újabban a YouTube-csatornáján kezdett ismét munkába, ahol két fiával és gimnazista unokájával családi vállalkozást indítottak Vitrayék néven. Az új műsor Vitray egykori, Csak ülök és mesélek című sikerműsorának a felújított verzió­ja lesz.

„Éppen a napokban jutott eszembe a CBS Evening News híradójának vezéralakja, ­Walter ­Cronkite, aki a maga idején a legnépszerűbb civil tévés volt, és még messze a nyugdíjkorhatár után is dolgozott. Nekem is volt szerencsém interjút készíteni vele idős korában, amikor Magyarországon járt. Na de éppen az ő példája mutatja, hogy akit ez a szakma egyszer beszippant, ­annak attól kezdve mindig az lesz az első helyen az életében. Mert ezt a műfajt abbahagyni nem lehet” – hangsúlyozta a story.hu-nak Vitray, aki személyesen is szívesen egyeztet az ötletadókkal, otthonából kimozdulva. Tervei szerint idővel mindent a néző csinál majd a műsorban, ő csak az összekötő szövegeket vállalja, miközben kisebbik fia, Péter és Jancsi unokája informatikusként segíti majd, az idősebbik fia, ­Tamás pedig akkor, amikor ideje engedi.

A csapat szerves részét alkotja Vitray párja is, aki mint kiderült, szintén szakmabeli.

„Ő testesíti meg az eszményi nézőt: fényképezi is a riportjait. Igaz, kétlaki életet él, de amikor nem Svájcban, hanem Magyarországon lesz, egész biztosan segít nekem, sőt már hozott is témát” – árulta el az egykori tévés.

Oszvald Marika

Oszvald Marika gödöllői nyaralóját is teljesen szétszedte a múlt hétvégi vihar. A Kossuth-díjas művésznő éppen Sopronban tartózkodott a kollégáival, amikor értesítette őt a szomszédja, hogy nagy a baj. Oszvald végül a hazaérkeztekor, vasárnap szembesült a kárral.

A színésznő minden év áprilisában Budapestről a gödöllői nyaralójába költözik, majd novemberig ott marad. A telket még az édesapja vásárolta több mint 40 évvel ezelőtt, ám azóta már teljesen máshogy néz ki. Az Operettszínház sztárja gyakran látja vendégül itt a pályatársait, és népszerűek a medencés bulijai is. A lecsapó vihar azonban majdnem mindent megtépázott:

fák dőltek a medencére, és mindenfelé letört faágak mutatták a szél útját.

„Éjszaka alig bírtam aludni, mert azon járt az eszem, hogy a kidőlt kerítést majd hogyan kell visszarakni, meg hogy majd jönnek az emberek, meg a többi fát is hogyan vágják ki? Hajnali négykor értem haza, akkor igazából nem is néztem körül. Másnap szembesültem azzal, hogy beázott a ház, ami könnyűszerkezetes. A medencém mellett van egy kis erdő, ott az akácfa teljesen kidőlt, csak egy másik fa tartotta meg, így félő volt, hogy rádől a medencére, és agyoncsapja a tetejét. Másnap sikerült szereznem egy favágót, aki megszabadított ettől a veszélyes faágtól. Áram sem volt, mert rádőlt egy villanyoszlopra egy nagy fa, akkor azt még eltávolították...” – mesélte az RTL Fókusznak Oszvald Marika, akinek egyetlen reménysége a biztosító.

„Van biztosításom, hála istennek, igaz, még nem sikerült beszélnünk, de azt mondták, csütörtökön telefonáljak. Majd megpróbálom valahogy utolérni őket. Bár nagy a kár, ez is az élet velejárója. Most ebbe nem fogok belerokkanni, majd szépen lassan meg lesz csinálva minden.”

Molnár Anikó

Molnár Anikó csaknem fél évvel ezelőtt vágott bele az OnlyFans tartalomgyártásba. Amióta elindította új vállalkozását, rengeteg dögös fotót osztott meg a közösségi oldalain, egy kis bepillantást engedve, hogy milyen képekkel találkozhatnak azok, akik előfizetnek az oldalára. Bár a hírességet korábban sem kímélték a kritikusai, a korhatáros tartalmak gyártása óta még inkább a mocskolódók kereszttüzébe került. Molnár Anikó igyekszik nem tudomást venni a sértő hozzászólásokról, ám a legutóbbi alkalommal nála is betelt a pohár.

Rossz ri*anc! Pomázi, ismerem, a lányomék mellett lakik. Kiégett szuka

– írták egy Instagram-posztja mellé. A hozzászólást Anikó kifotózta és a következő szöveggel tette közzé a Facebookon:

„Neked meg ki a lányod, Anyus, a Tibi? Gyere már át hozzám egy pici beszélgetésre, amikor jössz a szomszédomhoz, a lányodhoz, légyszi!” – mutatott rá a celeb arra, hogy a szomszédjában nem is lakik fiatal lány.

„Az egyik irányban Tibike, míg a másikban egy három gyermekes család él, és egyikükhöz sincs semmi köze. Fogalmam sincs, ki lehet, én nem ismerem. Rengeteg utálkozó emberrel találkozom nap mint nap. Ez a mániájuk, hogy mások életét nézik, és megpróbálnak kötekedni. De nem jutnak semmire, mert senkitől nem hallottam még azt, hogy a Mariska néni véleménye miatt abbahagyja a munkáját, legyen szó bármiről. Egyenként tudnám törölni a posztokat, illetve tiltani az ilyen alpári stílusban kommunikáló személyeket, de minek, jön helyette másik száz. Ezt szándékosan osztottam meg, mert szerettem volna, hogy lássa mindenki, a pomáziak is” – magyarázta a Borsnak Molnár Anikó, aki azért sem veszi magára a bántó megjegyzéseket, mert tisztában van vele, hogy azok valójában nem neki szólnak.

Az életüket elcseszett emberekről van szó, akik az egész világot utálják, nem csak engem. Az összes élőlényt, aki él és mozog, akik tőlük picivel sikeresebbek. 

Azon kellene elgondolkodniuk, hogy ezért nem én vagyok a hibás. Mindenki a saját életének a kovácsa, ahogy a közmondás is tartja. Lehet tenni a jobb életkörülményért, senki előtt nincs akadály” – jelentette ki Molnár.

Soltész Rezső

Soltész Rezső a Meglepetés magazinnak adott interjút, amelyben elárulta: még mindig nem tette túl magát a felesége halálán. Mint mondta, a szívében örökké Judit lesz az első helyen, akkor is, ha időközben elhavazzák őt a tennivalók. Ezekben a napokban például egy karácsonyi szimfonikus albumot készít. Mivel nyáron készülnek a téli slágerek, Soltész próbál átállni ünnepi hangulatra.

„A második világháború végén születtem. Akkoriban nagy szegénység volt, de az emberek próbáltak leleményesek lenni. Például nem lehetett fenyőt kapni, ezért a szüleim bodzafával pótolták a karácsonyfát. Édesapám ügyesen megfúrta a bodzafa törzsét, majd abba helyezte bele a fenyőágakat” – idézte fel egy régi karácsonyi emlékét Soltész Rezső. A 78 éves énekes imád nosztalgiázni, rengeteg emléke van a Táncdalfesztiválról is, arról az időszakról, amikor gyakorlatilag egy éjszaka alatt teljesen megváltozott az élete. Este elénekelte a Szóljon hangosan az ének című dalt, másnap pedig mindenki felismerte.

A sikerei idején már családos férfi volt, a feleségével, Judittal szép házasságban éltek.

„Judit teremtette meg a tökéletes hátországot. Amíg én koncerteztem, ő foglalkozott a lányainkkal és szervezte a családi életünket. A feleségem mondása volt, hogy olyan vagyok, mint az a harci mén, amelyik ha meghallja a trombitaszót, azonnal elindul. Judit arra célzott, hogy mindenem volt a színpad, és a legeldugottabb falvakba is elmentem szerepelni” – mesélte az énekes, aki 56 évig élt együtt a feleségével. Judit négy évvel ezelőtt hunyt el, és bár a halála előtt arra kérte a férjét, hogy ne maradjon egyedül, Soltész Rezső a mai napig nem dolgozta fel a veszteséget.

„Az én szívemben örökre a feleségem marad. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a férje lehettem. Judit személye számomra nem pótolható. Bár fizikailag nem tudunk együtt lenni, most is érzem, hogy mindenütt velem van.”

Korda-házaspár

Hatalmas bulit csaptak tavaly, idén azonban nem hívták meg a Sziget fesztiválra Korda Györgyöt és Balázs Klárit – írja a Blikk.

„Egyszerűen az történt, hogy idén nem hívtak meg minket a Szigetre [...] Idén mi léptünk egy szintet, már nem lépünk fel csak zenekarral, illetve egy menedzsment intézi a dolgainkat. Öt zenész és hat táncos van velünk a színpadon, és persze, a műszaki csapat, így közel húszan dolgozunk együtt, hogy a kivetítővel és csodás látvánnyal összerakott másfél órás koncert tökéletes legyen” – magyarázta a lapnak az énekes, aki szerint az új, nagyobb szabású produkció is oka lehet annak, hogy idén nem kerültek be a Sláger FM színpad programtervébe. Ugyanakkor Korda Györgyék számára sem áll meg az élet nyáron, hivatalos fellépői ugyanis az EFOTT és a Campus Fesztiválnak, valamint a Plázson is színpadra lépnek. Bár már zenekarral szórakoztatják a közönséget, nem a bandával, kisbuszban utaznak és szigorú szabályaik is vannak.

„Ami az egyik legfontosabb, hogy ugyan van catering, ellátnak mindenféle jóval minket, egy dolog tilos: nincs alkohol a színfalak mögött” – jelentette ki Balázs Klári, aki nevetve hozzátette: az, hogy a fiatalok a koncert után mint csinálnak, már nem az ő dolguk. A Sziget fesztivál szervezői a lap kérdésére megerősítették, hogy bár szeretik a Korda-házaspárt, technikailag nem tudják vendégül látni a produkciót.

„Minden tiszteletünk Gyuri bácsié, imádjuk a koncertjei minden pillanatát, de a Sztereo Színpadunk felhozatalából is látszik, hogy idén a slágertörténelem egy későbbi korszakát járjuk körül. Bár Korda György örökérvényű klasszikus, azt is tudomásul kell vennünk, hogy az új Balázs–Korda-produkció már kinőtte a színpad adta technikai lehetőségeket” – írták.

Tényleg nem baj ez, ahogy látjuk a fellépőket, most más irányba indultak a szervezők, de szívesen visszatérünk máskor

– szögezte le Gyuri bácsi.

(Borítókép: Korda György és Balázs Klári. Fotó: Németh Kata/Index)