Majdnem másfél évtizeddel azután, hogy Angelina Jolie Budapesten és környékén rendezte a Golden Globe-díjra jelölt A vér és méz földjén című játékfilmjét, 2023 októberében újra Budapestre látogat. Ezúttal azonban nem rendezőként, hanem a Maria című film színészeként tölt majd három hónapot a magyar fővárosban. Egyelőre nem tudni, hogy Maddox, fogadott fia is elkíséri-e, akivel nem csak mély érzelmi kötelék fűzi össze, hanem munkakapcsolat is.

A sors keze – Angelina és Maddox találkozása

Angelina Jolie már fiatal korában tudta, hogy egyszer örökbe fogad egy gyermeket. „Bár a kislányokat anyai szerepre nevelik, amikor először hallottam az árvákról, rögtön úgy éreztem, hogy valahol vár rám az a gyermek, akivel közösen otthont teremthetünk” – osztotta meg gondolatait korábban a színésznő.

Amikor Angelina Jolie Kambodzsába látogatott és egy árvaházban találkozott egy kisfiúval, akit korábban Rath Vibolként ismertek, valami varázslatos dolog történt. A kis Maddox a karjaiban aludt el, majd amikor felébredt, az első dolog, amit látott, Angelina volt - és rámosolygott. A színésznőt ez a pillanat mélyen megérintette, és könnyekig meghatódott.

Ő a fiam! Ez a gyermek jól érzi magát a karjaimban.

Gyökeresen megváltoztatta a világsztár életét

Angelina Jolie életét gyökeresen megváltoztatta Maddox örökbefogadása. Ő volt a színésznő és Brad Pitt első gyermeke, majd az ő érkezése után még többet vállaltak: 2005-ben Zaharát fogadták örökbe, 2006-ban született meg saját gyermekük, Shiloh, 2007-ben Paxot fogadták örökbe, majd 2008-ban jöttek világra az ikreik, Vivienne és Knox. A Jolie-Pitt családban így összesen hat gyermek nőtt fel, ahol az örökbefogadott és a saját gyerekek közötti kapcsolat egyaránt meghatározó.

Angelina Jolie korábban depresszióval küzdött és önmagát bántalmazta, azonban az anyaság új értelmet hozott az életébe. Maddox érkezése teljesen megváltoztatta a szemléletmódját a kapcsolatokról és a szeretetről.

Korábban sosem tapasztaltam meg ilyen mélységű kapcsolatot vagy szeretetet” 

– mondta a színésznő.

Kambodzsa – a második otthon

Angelina nem feledkezett meg Maddox gyökereiről. Egy kambodzsai házat vásárolt neki és létrehozott egy alapítványt az ország támogatására. Maddox is büszkén vállalja származását, és gyakran látogat el a szülőföldjére.

Anya és fia a filmvásznon

Angelina Jolie rendezésében készült el 2015-ben az Először megölték az apámat című film, amelyben Jolie a fiának, Maddoxnak is szerepet adott. A fiút mindig is vonzotta a színészet, és bár 2019-ben Dél-Koreában biotechnológiai tanulmányokba kezdett, színészi vágyait sosem adta fel, az anyja által rendezett filmben mellékszereplőként tűnt fel.

Maddox nemcsak a forgatások során játszott fontos szerepet, hanem motiválta is az anyját a projekt megvalósításában. Az Angelina Jolie és örökbefogadott fia közötti kreatív együttműködés során nagyon erős kapcsolat alakult ki közöttük, a színésznő pedig gyakran méltatja Maddox tehetségét, valamint a közös munka során kialakult összhangot.

Angelina nem látja magát tökéletes anyaként, de mindig ott van hat gyermekének, hogy támogassa és elfogadja őket. Segít nekik abban, hogy felfedezzék saját egyéniségüket.

(Borítókép: Angelina Jolie és Maddox. Fotó: Getty Images)