Azahriah hónapokon át vezette a magyar pop-slágerlistát az egyik legnagyobb zenei streaming-szolgáltatón, ám úgy tűnik, hogy uralma a végéhez ért: egy hazánkban mondhatni ismeretlen zenész taszította le őt a trónról.

A héten jelent meg egy új hallgatottsági lista, amelynek elkészítésekor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Spotifyról és a YouTube-ról 2019. február 7. és 2023. március 2. között letöltött, heti top 100 dalt tartalmazó, globális és magyar listák elemzéseit vette alapul. Az eredmények nem kis meglepetést hoztak, ugyanis az eddig első helyen álló Azahriahot letaszították a leghallgatottabb magyar előadó trónjáról, helyére pedig egy, a hazai közönség számára szinte teljesen ismeretlen zenész került.

Nateki Midnight című száma 186 millió Spotify-meghallgatásnál jár.

A Playamanéval közös, tavaly februárban megjelent szám nemcsak Spotify-on, de a YouTube-on is nagyon berobbant, ott összesen 43 millió megtekintést hozott.

Nateki a drift phonk nevű irányzatban alkot, ezeket a zenéket gyakran használják autós és driftelős témájú videókban. A munkássága inkább külföldön ismert, így kevesen tudják, hogy ő valójában egy 16 éves, hazánkban élő fiú, akinek a kilétét csak a szűkebb családja és néhány régi barátja ismeri. A 24.hu megkeresésére a fiatal előadó elmondta, hogy őt is meglepte a Midnight sikere, noha számított rá, hogy népszerű lesz. Mint azt elárulta, a zenélés esetében csak hobbinak indult, de mostanra komolyabban veszi, az inkognitóját azonban továbbra is szeretné megőrizni.

(Borítókép: Azahriah. Fotó: Kaszás Tamás/Index)