Chris Peluso elsősorban a "Mamma Mia!" és a "Wicked" című darabokban játszott szerepeiről volt ismert.

Chris Peluso, a "Mamma Mia!" és a "Wicked" című filmekben játszott szerepeiről ismert színpadi előadóművész kedden, 40 éves korában elhunyt, két gyermeket hagyott hátra, lányát Aria Li-t és fiát, Ciao Lian-t. Peluso felesége, Jessica Gomez erősített meg a színész halálának hírét Playbill színházi magazinnak.

A Michigani Egyetem musical tanszéke, ahol egykoron Chris Peluso is tanult, egy közleményben emlékezett meg a sikeres színészről.

„A Michigani Musical Színház családja összetörten jelenti be kedves családtagunk, a karizmatikus és isteni tehetségű Chris Peluso halálát” – írta az egyetem közösségi oldalán.

Peluso a Broadwayn többek között játszott az Assasins, a Lestat és a The Glorious Ones című darabokban is. Leghíresebb szerepei közé tartozik Fiyero karakterének megformálása a Wicked-ben és Sky a Mamma Mia!-ban.

Boradway karrierje után a színész Londonba helyezte át székhelyét, ahol többek között a The Woman in White és a Show Boat című sikeres darabokban játszott.

Peluso tavaly felhagyott színházi munkájával, mert skizoaffektív zavar miatt kezelésre szorult. Két barátja szeptemberben indított egy GoFundMe-t a nevében, amelyen adományokat kértek, hogy támogassák őt, amíg egy mentális rehabilitációs központ fekvőbeteg osztályán volt.

A színész színpadi munkája mellett végzett egy terápiás tanácsadói kurzuson, hogy végigsegíthesse a fiatal színészeket a művészeti karrierrel járó szorongásokon.

(Playbill)

(Borítókép: Chris Peluso. Fotó: GettyImages)