Egybehangzó értesülések szerint Nagy-Britannia királya a monarchia jövőjét fogja megvitatni Wales hercegével és hercegnőjével.

III. Károly rekordidőn keresztül volt második Nagy-Britannia trónöröklési rendjében, ám most, hogy megkapta a koronát nem tétovázik erőskezű uralkodóként fellépni. Károly mindvégig kitartott édesanyja mellett, ám most, hogy az ő kezébe került a staféta szeretne nyomot hagyni maga után. A királynak mindig is nagyon fontos volt a természet, így többek között gyakran jár Erdélybe is. A környezetvédelem még azelőtt volt prioritás számára, hogy main stream téma lett volna. Nem csoda, hogy uralkodása egyik sarokköve lehet a következő években a klímavédelem. 

A rendkívüli csúcstalálkozóra azért kerülhet sor, hogy meghatározzák a király által legnagyobb becsben tartott családtagok, vagyis Vilmos, Kamilla és Katalin feladatait.

Károly király többször hangoztatta, hogy ők hárman azok, akikben a világon a legjobban megbízik, és velük szeretne uralkodni. 

Egy, a királyhoz közel álló forrás, aki hétfőn érkezik a csúcstalálkozó helyszínére a következőket mondta:

„A (király) legfőbb kötelességének tekinti, hogy teljesítse néhai édesanyja őszinte kívánságát, hogy valódi szerepet vállaljon magára az uralkodása alatt, és biztosítsa a monarchia jövőjét”

(Mirror)

(Borítókép: III. Károly király. Fotó: Pool/Getty)