Az énekesnő, Csepregi Éva, Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült. Az elismerés nem csupán énekesi karrierjéért, hanem jótékonysági tevékenységeiért is járt, hiszen az énekesnő fogyatékkal élő fiatalokkal is foglalkozik.

Kozák Luca és Wahl Zoltán

Kozák Luca Európa-bajnok ezüstérmes gátfutó és Wahl Zoltán atléta elmondták, erőt ad nekik, hogy minden fókusz rájuk irányul, extra motivációt és energiát ad a versenyzéshez.

Mindkét sportoló észreveszi a közönség megnövekedett érdeklődését az utcán is. A világbajnokság miatt most minden magyar sportoló még ismertebbé vált, és sokan példaképként tekintenek rájuk. Míg Wahl Zoli még próbál megbirkózni az újonnan jött népszerűséggel, Kozák Luca örömmel fogadja a rajongók közeledését.

Naomi Watts

Naomi WattsA világhírű filmsztár mindössze 36 évesen tapasztalta a változókor első jeleit. Ezen korai jelekkel nem ő az egyetlen: sok nő szembesül ezzel a kihívással, ám a téma gyakran tabuként kezelt.

A filmsztárnál fellépő korai változókor témájában a TV2 műsorában Dr. G. Kiss Orsolya szakértő osztotta meg gondolatait. Elmondása szerint a változókor beállta genetikailag vagy életmódbeli okok miatt is korábbra tolódhat. Kiemelte, hogy a változókor nem csak fizikailag, de pszichésen is nagy kihívást jelenthet.

Dr. G. Kiss Orsolya hozzátette, hogy az életmód változtatásokkal, mint például az étrend optimalizálásával, lelassítható a változókor bekövetkezése. A helyes táplálkozás során a minőségi tápanyagbevitel és a rostok fogyasztása kulcsfontosságú, különösen, mivel az anyagcsere ebben az időszakban lassulhat.

Naomi Watts példája is mutatja, mennyire fontos a nyílt kommunikáció és a tudatos életmód ezen életszakasz kapcsán.

Csepregi Éva

„Nagyon nagy boldogság volt, hirtelen nem tudtam, hogy alakult ez az egész...” – mesélte Csepregi Éva, aki a díjazás után azonnal fiát, Dávidot hívta fel, hogy megossza vele örömét. A díj átvétele során sok ismerős arcot is látott, olyanokat, akiktől már korábban is átvett elismeréseket.

Munkásságának folytatása nem kérdés:

Minden koncert egy kihívás, nem lehet hátradőlni."

Az énekesnő elmondása szerint továbbra is szórakozást és örömöt talál munkájában. A koncertfelkérések és a jótékonysági tevékenységek is egyre csak gyarapodnak.

Csepregi Éva több mint öt évtizedes pályafutása ellenére továbbra is tele van tervekkel és energiával. Az énekesnő elárulta, hogy a közeljövőben fiával és menyével Egerszalókra tervez kiruccanást, néhány napos pihenőre. Az ilyen családi pillanatoktól merít új erőt és inspirációt a következő feladatokhoz.

Az énekesnő tehát nem csak a zenében, hanem az élet más területein is példaképpé vált. A frissen kapott kitüntetés pedig azt bizonyítja, hogy tevékenysége nem maradt elismerés nélkül.

(Borítókép: Csepregi Éva. Fotó: Karip Tímea/Index)