Az elmúlt hónapokban az ország együtt élt Körtvélyessy Zsolttal, a Jászai Mari-díjas színművésszel, aki súlyos egészségi állapot miatt került kórházba. Júliusban szívritmuszavar okozta tünetek miatt kellett sürgősségi beavatkozást végezni rajta. A rövid, de rutinszerűnek számító beavatkozás sikeres volt; azonban a műtétet követően a színész lázasodott és egy súlyos bakteriális fertőzést diagnosztizáltak nála.

Körtvélyessy Zsolt

Annak ellenére, hogy napokig a betegség tüneteivel küzdött, Körtvélyessy mindvégig optimistán tekintett a jövőbe. Ebben a nehéz időszakban családja volt a legnagyobb támasza, akik mellette álltak minden lépésnél. A színész állapota azóta stabilizálódott, és ma már a munkájára fókuszál.

Ugyanakkor, noha saját egészségügyi problémái lassan megoldódni látszanak, további orvosi vizsgálatokra lesz szüksége, hogy biztosak lehessenek abban, a fertőzés teljesen eltűnt-e a szervezetéből.

Körtvélyessy Zsoltnak egy másik gondja is van: lányának válása, amely jelenleg a sajtó figyelmének középpontjában áll. A színész reméli, hogy lánya hamarosan túllesz ezen a nehéz időszakon, és visszatérhetnek a békésebb mindennapokhoz.

Sulyán Alexa és Scheidler Géza

A frissen zárult Budapesten megrendezett Atlétikai Világbajnokságon a magyar csapat kiemelkedően teljesített és méltán büszkélkedhet eredményeivel.

Sulyán Alexa atléta a záróünneüpség utáni napon osztotta meg érzéseit a nagyközönséggel. Elmondása szerint leírhatatlan érzés volt a saját hazájában, több tízezer magyar előtt bemutatni a tudását. Kiemelte, mennyire hálás, hogy a közönség nemcsak a hazai, hanem a külföldi sportolókat is óriási lelkesedéssel támogatta.

Scheidler Géza, a Magyar Atlétiai Szövetség sportszakmai igazgatója megjegyezte, hogy a világbajnokság számtalan emlékezetes pillanattal gazdagította a hazai sportolókat. Büszkén hozzátette, hogy 57 magyar versenyző lépett a pályára a bajnokság alatt, és mindenki sikeresen célba ért. Géza kijelentette: 

„Azt gondolom, hogy a magyar csapat megtette, amit meg tudott tenni. Elmentünk a saját határainkig, és maximálisan kihoztuk magunkból a lehető legtöbbet. A közönség által teremtett atmoszféra egyszerűen hihetetlen volt. Nem is reméltük és nem is álmodtunk ilyen támogatásról. Úgy éreztem, a sportolók voltak az akuk, a töltő pedig a közönség volt. És ebben az összhangban kiváló eredmények születtek.”

Ez a bajnokság nemcsak a magyar atléta közösség számára volt jelentős, de a sportrajongók számára is emlékezetes marad, köszönhetően a kivételes teljesítményeknek és a közönség támogatásának.

Szabó András „Csuti”

Amikor Szabó András, ismertebb nevén „Csuti”, és párja, Bianka Párizsba utaztak, nem is gondolták, hogy az utazás ilyen mély nyomot hagy bennük. A televíziós műsorvezető a Mokka stúdiójában osztotta meg a nézőkkel ezt az élményekkel teli utazást.

Jelenleg a lehető legjobban érzem magam a bőrömben, és ezt elsősorban Biankának köszönhetem”

– mondta Csuti, hozzátéve, hogy már lassan egy éve alkotnak egy párt. „Egyszerűen repül az idő.”

Bár Csuti már korábban is járt Párizsban nagyszüleivel, úgy döntött, hogy szerelmével is meglátogatja azokat az ikonikus helyeket, amelyeket annyira kedvelt. „Voltak olyan pillanatok, amikor az úton eltöltött idő újraélesztette bennünk a szerelmet, és a Disneyland-ben olyan élményeket szereztünk, amikor úgy éreztem, ismét gyermek lettem ” – mondta el mosolyogva.

(Borítókép: Körtvélyessy Zsolt. Fotó: MTI fotó)