A Hollywood-i hírességekre sok mindenért felnéznek az emberek, többek között hosszú életükre és jó egészségükre is irigykedhetünk.

Dick Van Dyke

Az amerikai színész az eredeti Mary Poppins-ban nyújtott alakításával vált igazán ismertté, de játszott többek között az Éjszaka a múzeumban két részében is. A jelenleg 97 éves színész egészségesen él és odafigyel arra, hogy minden tőle telhetőt megtegyen egészsége megőrzéséért, így például heti rendszerességgel edz. 

David Attenborough

Sir David Frederick Attenborough azok is ismerik, akik rajonganak a természetfilmekért. A brit dokumentumfilmes valóságos legenda a szakmában, sőt talán annak leghíresebb képviselője. 1957 óta készít természetfilmeket. Attenborough jelenleg 97 éves, de továbbra is gőzerővel dolgozik: élete egyik leghíresebb filmje az Egy élet a bolygónkon hatalmas népszerűségre tett szert nemrég a Netflixen. 

Clint Eastwood

Bár a kritikusok következetesen dicsérik újabb keletű rendezői munkáit (Millió dolláros bébi, Levelek Ivo Dzsimáról), Eastwood mégis leginkább a kemény fickót, antihőst megjelenítő szerepei miatt híres. A 93 éves legenda a mai napig dolgozik és továbbra sem tervez leállni. 

Legutóbbi filmjét, a Cry Macho – A hazaút című alkotást 2021-ben készítette.

Maggie Smith

Az angol színésznő mindent megnyert, amit csak színész kívánhat: kétszeres Oscar-díjas, négyszeres Emmy-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas, valamint hétszeres BAFTA-díjas. Számos népszerű szerepe volt már, azonban sokan a Harry Potter-filmsorozatból ismerik, ugyanis ebben ő játszotta a címszereplő egyik mentorát, Minerva McGalagony karakterét. 

Harrison Ford

A Star Wars és az Indiana Jones filmek sztárja egyelőre még szinte bakfisnak számít a legidősebb sztárok között. Ford 81 éves jelenleg, és továbbra is gőzerővel dolgozik újabb filmeken. Idén került a mozikba az Indiana Jones és a Sors tárcsája című alkotás, amelyben utoljára – már 80 felett – eljátszotta a különc régészprofesszor szerepét. 

Nemrég a Marvel-univerzumban is elvállalt egy szerepet, a következő években ő fogja játszani Thaddeus Ross karakterét.

81 évesen először játszik majd szuperhős-moziban a világsztár színész. 

(Borítókép: Dick Van Dyke. Fotó: Paul Morigi/Getty)