A műsorvezető szerint sokan nem mernek beszélni arról, hogy milyen bántalmazásokat kellett megélniük, de szerinte fontos, hogy változás történjen ezen a téren.

Bántalmazták Orosz Barbarát

A TV2 műsorának vendége volt Budavári Fülöp, akit társai gyerekkorában sokat bántalmaztak. A sikeres influenszer többek között ezek miatt a tapasztalatai miatt indította el az Együtt a bántalmazás ellen nevű projektjét.

„Én egy kövérebb kissrác voltam és ez nem mindig a legideálisabb helyzet. Céltáblának is lehet nevezni és sajnos az én esetemben ez így is történt és én akkor elhatároztam, hogy amikor amennyiben nekem lesz lehetőségem akkor ez ellen szeretnék fellépni” – mondta el Budavári Fülöp.

A beszélgetésben részt vett Hevesi Kriszta pszichológus is, aki kifejtette, hogy a gyerekek 85% százaléka éli át valamilyen formályát a bántalmazásnak. Hozzátette, hogy a koronavírus járvány negatív hatással volt a gyermekek szocializációjára, ugyanis nem tanultak meg úgy kapcsolódni, kötődni, mint a korábbi generációk, így egyre növekedhet a bántalmazások száma. A sok megszégyenítés az egyén egész felnőtt korára hatással lehet a pszichológus szerint, ugyanis megnehezíti a párkeresést és lecsökkentheti a munka világában való sikerek elérésének lehetőségét is.

A beszélgetés során a műsorvezető, Orosz Barbara is mert beszélni kíméletlen őszinteséggel az őt ért bántalmazásokról a téma kapcsán. A műsorvezetőnő szerint ugyanis nem sokan mernek beszélni az őket ért gyermekkori megaláztatásokról, ezen pedig változtatni kell.

Erről nem mernek beszélni az emberek. Nekem is kőkemény problémám volt ezzel a gimnáziumban.

Én konkrétan elmentem a rendőrségre, úgy, hogy még a szüleim sem tudták. És nekem ez egy nagyon fontos lépés volt és én akkor ott helyén kezeltem ezt a problémát. Egyébként azóta sem beszéltem róla...” – vallotta meg a műsorvezetőnő.

Rákóczi Feri visszatér a tévéképernyőre

Szeptember 10-én vasárnap vadonatúj műsorral bővül a TV2 szórakoztató műsorainak hétvégi kínálata, ugyanis érkezik a Mutasd a hangod!, a legmeghökkentőbb zenei show sztárparádéval és adásonként 5 millió forintos főnyereménnyel.

A műsorban Rákóczi Feri mellett Hargitai Bea és Papp Szabi lesz azoknak a vállalkozó szellemű pároknak a segítségére, akiknek 6 civil énekelni tudó vagy éppen nem tudó karaktert kell lefülelniük.

Mindenki nagyon izgatott, egy csomó meglepetés lesz a műsorban...”

– nyilatkozta Rákóczi Feri és megosztott néhány tanácsot is azoknak, akik szeretnének jó „nyomozóvá” válni a műsor nézéséhez.

Egy mentorprogram segíti a sportolókat az üzleti életben

Kapitány István a Mokkában a Magyar Sportért Mentorprogramról beszéltek, amely nemrég indult el.

„A program arról szól, hogy az üzleti élet és a sport hogyan tudna egy picit közelebb kerülni egymáshoz... Egy ilyen ragyogóan sikerült VB után felmerül az a kérdés, hogy mi az, amit még tudnánk tenni. Ez a program nagyon sok olyan elemet tartalmaz, ami a magyar sportolókat, élsportolókat segíti ahhoz, hogy ha befejezték nagyon sikeres pályafutásukat, akkor a társadalomban, mint üzleti vezetők, vállalati vezetők is megállják a helyüket. Ez az, amit a Menedzserszövetség tud ajánlani ezzel a mentorprogrammal, amit be fogunk vezetni” – magyarázta Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke.

A sportolók számára ez a program grátisz elérhető. Ezzel próbáljuk segíteni őket abban, hogy az üzleti életben is ugyanolyan sikeresek legyenek, mint a sportban”

– tette hozzá Kaitány István.

A mentorprogram már eddig is rendkívül sikeresen működött, már 350 mentorált ment keresztül a programon, közülük pedig 250-en olyan üzletemberek, akik a feltörekvő fiatalokkal dolgoznak.

(Borítókép: Orosz Barbara. Fotó: Velvet)