Olvassa el ma is reggeli hírösszefoglalónkat!

Frenreisz Károly, a legendás Skorpió zenekar frontembere és a hazai zenészvilág egyik kiemelkedő alakja, kitárulkozott a Best magazinnak. A 77 éves zenész szívszorító vallomást tett tragikus sorsú testvéreiről, Latinovits Zoltánról és Bujtor Istvánról.

Latinovits Zoltán tragikus halálának 46. évfordulóján a közvélemény újra és újra a rejtélyes körülményeket boncolgatja. Öngyilkosság volt, vagy netán egy szerencsétlen baleset? Frenreisz Károly, Latinovits testvéreként és a Skorpió zenekar frontembereként, most új részleteket oszt meg a nyilvánossággal ezzel kapcsolatban – írta meg a Blikk. 

Nagyon közel álltunk egymáshoz, nehéz volt elengednem őket”

– mesélte el szomorúan Frenreisz Karcsi, hozzátéve, hogy testvérei elvesztése az élet egyik legnagyobb igazságtalansága.

A legendák nagy része hazugság és hülyeség. Sajnos Zoltánnak volt egy születési idegrendszeri problémája”

– tette egyértelművé a zenész, felfedve azokat a sötét időszakokat, amikor a nagyszerű színész csak otthon ült, és mély depresszióval küzdött.

Károly elárulta a borzalmas pillanatokat is, amikor Latinovits Zoltán nem tudott felállni a színpadra, és előadásokat kellett lemondani.

A beszélgetés során Frenreisz nem csak Latinovits Zoltánra, hanem testvére, Bujtor Istvánra is kitért, aki ugyancsak rejtélyes körülmények között hagyta itt ezt a világot:

"”István halála biológiai rejtély, a mai napig nem tudjuk, mi történt. Annyit tudunk, felborult a szervezete, leállt a veséje, a mája, a gyomra, minden szerve leállt, kómába került. Próbálták föléleszteni, de nem sikerült.„ 

Falusi Mariann, az elhunyt énekesnő otthonában: megindító visszatérés a múltba

Falusi Mariann visszatért a tragikusan elhunyt barátnője, Lang Györgyi lakásába. A kamerák is ott voltak ebben az érzelmekkel teli pillanatban, hogy rögzítsék az énekesnő visszatérését.

Bár Györgyi már több mint három hónapja nincs velünk, otthona még mindig őrzi szellemét. A lakás minden zegzugában ott a nyomai, mintha csak egy bevásárlásból térne haza. Az énekesnőtől a fővárosi állatkertben vettek végső búcsút, és köztük ott volt Falusi Mariann is, aki most ismét visszatért az elhunyt barátnőjéhez.

Keleti Éva, a neves fotóművész, aki már számos hírességet megörökített, most Falusi Mariannt kapta lencsevégre Györgyi lakásában. A képek a Gödöllői Művészetek Házában kaptak helyet egy különleges kiállításon. A képeken a szomorú Mariann látható, a háttérben pedig Györgyi elhagyatott tolószékével - írta meg a Blikk. 

L. Péterfi Csaba, a művésznő egykori kollégája így emlékezett vissza: ”Amikor beléptünk a lakásba, úgy éreztem, mintha Györgyi még mindig itt lenne velünk. A tárgyak, a betegségét jelző eszközök... mintha csak várakoznának.„

Minden, ami a lakásban volt, egy életvidám, színes egyéniséget tükrözött vissza. Mégis, az üresség és a hiány érzete volt a legdominánsabb, ahogy Mariann könnyek között osztotta meg érzéseit.

A kiállítás megnyitójára pedig igazi hírességparádé érkezett: Kulka Jánostól Csákányi Eszteren át, Gálvölgyi Jánosig és feleségéig, sokan tiszteletüket tették.

A fotózás során Mariann a tolószék mögé állt, és ahogy Keleti Éva mesélte:

A könnyek elkezdtek potyogni a szeméből. Olyan pillanat volt ez, amikor az ember úgy érzi, megáll az idő.„

(Borítókép:  Latinovits Zoltánról és Bujtor Istvánról készült felvétel. Fotó: MTI)