Ma ünnepli 58. születésnapját Charlie Sheen, aki leginkább a Két pasi – meg egy kicsi című sorozatban nyújtott alakításáról híres, valamint később botrányaival maradt a figyelem középpontjában.

A csúcson

Charlie Sheen a  '80-as évek legkeresettebb férfi színésze volt, népszerűsége egészen a '90-es évekig kitartott. Ezt követően a 2003-ban indult Két pasi – meg egy kicsi című vígjáték-sorozatban kapott főszerepet, amely újfent óriási sikert hozott a számára.

Sikere ugyanakkor nem volt felhőtlen: a sármos színészt Hollywood egyik legnagyobb partiarcaként tartották számon, aki nem veti meg sem az alkoholt, sem a drogokat.  Káros szokásaitól a későbbiekben sem tudott megszabadulni, ami már a munkájára is kihatott, így a producerek kénytelenek voltak kiírni őt a Két pasi – meg egy kicsiből 2011-ben.

A kirúgása után újabb csapások érték

Innentől kezdve szinte senki sem akart vele dolgozni Hollywoodban, majd a személye akkor kapott ismét nyilvánosságot, amikor számos napvilágra került pletyka és vádaskodást követően 2015-ben nyíltan felvállalta HIV-pozitív státuszát. Mint kiderült: abban az évben fertőződött meg, amikor kiírták őt a nagy sikerű sorozatból. A színész nem teljesen önszántából állt a nyilvánosság elé, ugyanis sokan megzsarolták őt az évek során azzal, hogy felfedik betegségét.

Sheen elmondása szerint több millió dollárt fizetett ki az évek alatt különböző zsarolóknak.

Noha Sheen valamikor a legfizetettebb sorozatszínész volt, a botrányai és életivitele rengeteg dollárt emésztettek fel. Úgy tudni a CBS csatorna a széria alatt közel két millió dollárt (körülbelül 700 millió forintot) fizettet neki minden egyes Két pasi – meg egy kicsi részért.

Az adóhatóság sokáig 5 millió dollárt akart rajta benyakalni (1,8 milliárd forint). A debt.com korábbi beszámolója szerint 2016-ban 150 millió dollár (55,6 milliárd forint) volt Sheen vagyona, ennek ellenére egy jelzáloghitel miatt is fájhatott a feje, az egyik bankkártyáján pedig 300 ezer dollár (111,3 millió forint) mínuszban volt az egyenlege. 

(Borítókép: Charlie Sheen. Fotó: Amanda Edwards/Getty)