A királyi család tagjainak szigorú szabályokat kell betartaniuk a nyilvános eseményeken, ezért Vilmos kicsit megilletődötten fogadta a gesztust.

Vilmos herceg köztudottan hatalmas futballrajongó, az angol válogatott mérkőzésein is rendre lencsevégre szokták őt kapni a paparazzók. Ezúttal Bournemouth-ba látogatott, ahol foci ugyan nem szerepelt a programban, viszont a királyi rajongókkal való találkozás igen. A kötelező „jópofizás” után látogatást tett a Pret A Manger szendvicsboltban a hajléktalanság felszámolását célzó ötéves Homeward projektje részeként.

A trónörökös ekkor találkozott Paul Gascoigne egykori futballsztárral.

A Newcastle United, a Tottenham Hotspur, a Lazio, és a Rangers korábbi válogatott klasszisát generációjának egyik legtehetségesebb játékosának tartották, ám ehhez képest szerény karriert futott be – bár kétségkívül így is legendaként tartják számon Angliában. Mindenesetre a jelek szerint az egykori futballzseni is örült a Vilmos herceggel való találkozásnak,

ugyanis – a kézfogás mellett – egy puszit adott a brit trónöröklési rend második helyén álló férfi arcára. 

Az ilyesfajta fizikai interakció elég ritka a királyi család nyilvános eseményein, ezért Vilmos láthatóan kicsit megilletődött, de viszonozta a gesztust, majd kedélyesen elbeszélgetett az egykori sztárjátékossal, aki már az 56. életévét tapossa. 

A Gazza néven becézett futballista később így emlékezett vissza a találkozásukra: „Találkoztam vele már párszor, és 2020-ban is a Wembley Stadionban, imádja a focit. Átmásztam néhány széken, hogy beszéljek vele, és adtam neki egy puszit az arcára”. 

(thesun)

(Borítókép: Vilmos herceg és Paul Gascoigne találkozása. Fotó: Chris Jackson/Getty)