Azt gondolhatnánk, hogy alanyi jogon jár egy unokának, hogy bármikor meglátogathassa szeretett, elhunyt nagymamája sírját, azonban Harry herceg esetében ez nem így van.

Ékes bizonyítéka, hogy a királyi családon belül továbbra is hatalmas viszály húzódik Harry herceg és a família több tagja között. A herceg múlt héten az Egyesült Királyságba érkezett egy jótékonysági szervezet díjátadójára. Mivel a látogatás éppen II. Erzsébet halálának első évfordulójára esett, így mindenképp szeretett volna ellátogatni a síremlékéhez, hogy megemlékezzen néhai nagymamájáról.

Hétköznapi esetben ez nem okozna bonyodalmat, de a királyi adminisztráció csak egy feltétellel engedélyezte a látogatást.

A herceg eleinte nem fűzött sok reményt ahhoz, hogy megkapja a királyi család engedélyét, ám végül azzal a kitétellel beleegyeztek a látogatásba, hogy Harry mindezt a legnagyobb titokban teszi.

A látogatást végül nem is övezte nagy sajtófigyelem, de utólag persze fény derült a dologra, mivel több szemtanú is látta, amint Harry herceg szeptember 8-án, nagyanyja halálának évfordulóján kilépett a Szent György-kápolna bejáratán, ahol Erzsébet királynő és Fülöp herceg is nyugszanak.

A leírások alapján a herceg kifejezetten megrendültnek tűnt.

Az immár Amerikában élő királyi sarj egyedül látogatta meg a sírt, miközben a királyi családból Vilmos herceg és Katalin hercegné a walesi Szent Dávid-katedrálisban vettek részt egy megemlékezésen, míg Károly király és Kamilla királyné a skóciai Crathie Kirk templomban imádkozott a királynőért.

(mirror)

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty)