Az RTL Reggeli műsorvezetője őszintén beszélt róla, hogy a nőknek milyen sztereotípiákkal kell megküzdeniük a tévézésben.

A Telexnek adott interjújában Szabados Ági többek között arról is beszélt, hogy a szépsége nem mindig volt kifizetődő számára, de véleménye szerint igenis számít, hogy egy nő szép legyen a tévéképernyőn. 

„Soha nem voltam elég idős. Nem tudom, hogy fogalmazzam meg, hogy ne tűnjön nagyképűnek:

lehet, hogy túl szép voltam egyes pozícióhoz is.

Ez a kettő együtt elég komoly hátránynak számított” – magyarázta a műsorvezetőnő, aki kitért arra is, hogy milyen különbségek vannak a férfi és a női műsorvezetők kiválasztásában. 

„Ez egy férfinél nem téma: nézzen valahogy, beszéljen jól, általában láthatjuk, hogy a képernyőre is az esztétikum alapján is választják, de nem ez a fő szempont.

Mondjuk ki, egy csúnya nő nem ülhet be a képernyőre, műsorvezetői pozícióba

Azt gondolom, egy csúnya férfi igen. Szubjektív, ki csúnya, de jobban számít a nők esetében a külsők. Miközben küzdünk, hogy viszont ne a külsőnk alapján ítéljetek meg, közben meg nem ülhetsz oda, ha nem vagy elég szép hozzá. Pozíciófüggő, nem gondolnám, hogy egy híradóst nem a szépség alapján választanak ki, de a tévénézőnél elkapcsolási faktor: ha valaki szép, hamarabb ott marad a képernyő előtt a néző. Kár lenne titkolni, hogy ez mennyire számít.” – nyilatkozta velősen, de őszintén az RTL Reggeli háziasszonya, aki nemrég hagyta ott a híradózást

(Borítókép: Szabados Ágnes. Fotó: Sárosi Zoltán/RTL)