Reggeli hírösszefoglalónkban még: Mehringer Marciék egymást támogatják balesetük után, megszólalt Krausz Gábor táncpartnere.

Benedek Miklós

A hónapban ünnepli 77. születésnapját a Nemzet Színészének választott Benedek Miklós, akinek élete során kijutott a jóból és a rosszból is. Korábban is többször elmondta, hogy édesapja, a szintén ünnepelt színész Benedek Tibor miatt választotta a színpadot.

„Nagyon élveztem, hogy édesapámat lépen-nyomon felismerték (a Vidám Színpad színésze volt – A szerk.), megszólították. Arra vágytam, hogy egyszer majd én is olyan híres legyek, mint ő” – nyilatkozta a Story magazinnak.

A színész szülei elváltak, így apjával csak hétvégente találkozhatott.

„Szerettem volna vele élni, de nem lehetett. Pedig az ő világa, azok az emberek, akik között élt és mozgott, színészek, művészek, közelebb álltak hozzám...” – mesélte el Benedek Miklós.

„Tizenhat éves voltam, amikor apám 52 évesen meghalt. Öngyilkos lett. Csak sejtéseim vannak, miért. Váratlanul ért a halála. Éppen iskolába indultam, amikor anyám leültetett, majd azt mondta: 'Fiam, ma nem mész iskolába. Bemondta a rádió, hogy meghalt az apád'. A mai napig nem dolgoztam fel az elvesztését” – jegyezte meg.

Mehringer Marci

Egy hónap telt el azóta, hogy súlyos balesetet szenvedett Mehringer Marci és zenekara. A csapat éppen az M6-oson utazott egy kisbusszal, amikor megtörtént a baj. A zenekar legtöbb tagját törésekkel és zúzódásokkal hamar hazaengedték a kórházból, azonban a csapat dobosa, Frick életveszélyes sérüléseket szerzett.

„Nincs egyébként ezen mit szépíteni, Fricket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, most is az intenzíven ápolják” – írta még akkor a frontember.

Azóta azonban már sok minden változott és Mehringer Marci is jobb hangulatban nyilatkozott a Borsnak.

„Jelenleg is a stúdióban dolgozunk, persze nehéz volt ez az időszak. Az állandó együttlét sincs meg, mindenki a tanulásra, munkára koncentrál. Egymást támogattuk az elmúlt időszakban, de örömmel mondhatom, hogy jól vagyunk” – fogalmazta meg, majd hozzátette, hogy hamarosan Frick is megszabadul a gipsztől, ami után egy-két hónapon belül 100 százalékosan tud visszatérni.

Marciék korábban segítséget kértek az emberektől, mert a megrongálódott hangszereiket szerették volna megjavítani, de végül több pénz érkezett, mint amire szükségük lenne, így ígéretükhöz híven a fennmaradó összeget a kórháznak és a mentősöknek szeretnék adományozni.

„Nagyon hálásak vagyunk az embereknek és a kórház dolgozóinak. Ahogy eleve is szerettük volna, a maradék pénzt a Pécsi kórháznak és a Tolnai mentőszolgálatnak ajánljuk fel. Előbbinek olyan eszközöket vásároltunk, amiket kértek. Már csak az időpontot kell egyeztetnünk, hogy átadjuk” mondta a frontember.

Mikes Anna és Krausz Gábor

Már javában zajlanak a Dancing with the Stars próbái, ugyanis hamarosan elstartol a negyedik évad. Krausz Gábor új életet kezdett a szakítása után, ezen az úton pedig a tánctársa, Mikes Anna is segíti. A táncosnő elárulta a Blikknek, hogyan tudnak együttműködni, illetve milyen hangulatban telnek a próbák.

„Minden évben kevés idő van a felkészülésre, idén viszont még kevesebbet kaptunk, pár hetet összesen. Az elején mégsem lehet heti 5-6 próbával kezdeni, itt fontos az ütemezés, hiszen azt se szeretném, ha a partner idő előtt elfáradna, ezt nekem kell felmérnem, hogy milyen kondíciója van” – fogalmazott Mikes Anna.

A sztárséf korábban már posztolt az edzésekről és bevallotta, hogy nem igazán bírja még tartani a lépést.

Krausz Gábor Tóth Gabival való kapcsolata nem rég futott zátonyra. A szakítás ót az apuka még nem mutatta meg érzelmesebb oldalát, de lehet erre lesz lehetősége a műsor során, de Mikes Anna támogatja a gyakorlásban és nem tart attól, hogy a sztárséf ne bírja érzelmileg a megpróbáltatásokat.

„Nem félek ettől, a bizalom az egész alapja és az megvan. Fel sem merült bennem, hogy visszalépne. Ő ezt elvállalta, tudja, mivel jár. Ez egy jó együttműködés, idáig jól haladunk, szépen fejlődik” – mondta a táncos.

(Borítókép: Benedek Miklós. Fotó: Czimbal Gyula/MTI)