Marilyn Manson rendre megbotránkoztatja a közönségét a koncertjein, és bár bicskanyitogató tetteinek csak ritkán van valós következménye, egy 2019-es incidense miatt pert indítottak ellene, amit négy évnyi tárgyalássorozatot követően végül elveszített.

Marilyn Manson, eredeti nevén Brian Warner különös színpadi megjelenésével, kirívó tetteivel és lázító dalszövegeivel az egyik legmegosztóbb rocker a világon, aki a művésznevét is félig egy elítélt bűnöző, a többek között gyilkosságok kiterveléséért felelős szektavezér, Charles Manson után választotta. A bűnös magatartás Mansontól sem áll távol, korábban több exbarátnője is erőszakkal vádolta meg, köztük Evan Rachel Wood amerikai színésznő, valamint Ashley Walters, Sarah McNeilly és Ashley Lindsay Morgan. Ezen kívül többször is elítélték kisebb-nagyobb garázdaságért, fenyegetőzésért és bűnös szexuális magatartásért.

Egy 2001-es koncertjén például az egyik biztonsági őr fejére köpött, majd nekidörzsölte a nemi szervét. A bíróság akkor 4 ezer dollár megfizetésére kötelezte.

Legutóbbi ügye a 2019-es „orrfújós incidens” volt, amikor egy New Hampshire-i koncertjén először leköpte az első sorban álló operatőr hölgyet, majd pár másodperccel később az egyik orrlyukát befogva, a nőre fújta az orrát. Az 54 éves énekes ezt követően nevetve mutogatni kezdett Susan Fountainre, aki végül beperelte Mansont. A rocker először tagadta, hogy bármit is elkövetett volna, ám tettéről egyértelmű felvétel készült, így később már nem vitatta a vádakat. 

A bíróság végül 20 órányi közmunka elvégzésére és 1400 dollár, mai árfolyamon 502 ezer forint megfizetésére kötelezte.

Ezen kívül kiemelték, hogy mostantól minden alkalommal be kell jelentenie a rendőrségen, ha az államban koncertezne a jövőben – írja a BBC.

Nem ez az első hasonló eset

Marilyn Manson nem először fújta rá az orrát a közönségének tagjaira: 10 évvel ezelőtt a connecticuti Mohegan Sun Arénában a kezébe fújta az orrát, majd rárázta a tenyere tartalmát az első sorban csápoló rajongókra.

Négy évvel később, vagyis 2017-ben hasonló felvételt tettek közzé a YouTube-on, akkor a 2019-es esethez hasonlóan közvetlenül a közönségre fújta az orrát.

Sorra halmozza a színpadi botrányokat

A megosztó énekes egy világ előtt vitt végbe őrült incidenseket az eddigi karrierje során. Egy 2016-os pennsylvaniai koncertjén bemászott a keverőpultba, belekontárkodott a hangmérnökök munkájába, majd összetört egy monitort. Egy másik alkalommal háttal a közönségnek állt, amikor lecsúszott a nadrágja és annyira önkívületi állapotban volt, hogy egyedül nem bírta visszahúzni azt. Olyan is előfordult, hogy felmászott egy díszletre, amely végül rádőlt és maga alá temette őt. Mansonnak akkor a lába sérült, kórházba szállították és 9 fellépését kellett lemondania. Az alábbi videóban 10 őrültségét vették górcső alá:

Marilyn Manson nemcsak a színpadon tarolt a botrányaival, illetve nemcsak a bírósági ügyei miatt volt hangos a sajtó, hanem a magánéletében véghezvitt őröltségeit is rendre felkapta a média. Az egyik legnagyobb, máig emlegetett húzása az volt, amikor 1996-ban három teljes hónapig elvonult a nyilvánosság elől, ugyanis egy nagy műtétből lábadozott. Később részletesen elecsetelte egy interjúban, hogy hogyan műttette ki két bordáját annak érdekében, hogy saját magát tudja kényeztetni orálisan.

(Borítókép: Marilyn Manson. Fotó: Getty Images)