Egy egyszerű gesztust sem tett meg testvére felé a trónörökös. Félő, hogy soha többé nem lesz jó kapcsolata a két testvérnek.

Szeptember közepén korábban jeles napot ünnepeltek a brit királyi udvarban, ugyanis Harry sussexi herceg ekkortájt ünnepli születésnapját. A nagy napon korábban a királyi kommunikációban is több ízben megemlékeztek II. Erzsébet unokájának évfordulójáról. Idén azonban ez elmaradt, sőt a királyi család egyetlen fontosabb tagja sem köszöntötte fel hivatalos csatornáján a kegyvesztett herceget. 

Az egyik legfájóbb bizonyára az lehet a 39-ik évét betöltő hercegnek, hogy testvére, Vilmos  herceg sem kívánt  neki boldog születésnapot

– legalábbis nyilvánosan biztosan nem. Egy szakértő szerint ez intő jel, hogy immár nincs visszaút a testvéri viszályból.

Vilmostól egyébként korábban egy rajongó kérdezte meg a Sandrigham Estate-nél, hogy kiment-e a fejéből az öccse születésnapja, de ő ekkor nemmel felelt és biztosította a jelenlévőket, tudja, hogy mikor van fivére születésnapja – hivatalos köszöntés viszont ennek ellenére sem érkezett.

A királyi család közösségi oldalai különösen némák voltak a herceg születésnapján: Károly királyról, Vilmos hercegről és Kate hercegnőről, valamint Sophie-ról posztoltak, ám Harry herceggel kapcsolatban semmit. 

A Buckingham-palota azt adta hírül, hogy csak a ténylegesen dolgozó királyi családtagok kapnak nyilvános születésnapi köszöntést.

(Borítókép: Vilmos herceg és Harry herceg. Fotó: Shaun Botterill/Getty)