Sokszor azt érezhetjük, hogy a hírességek élete nem keveredik az átlag emberekével, de sok olyan sztár van, aki nem felejtette el, hogy milyen nehéz is tud lenni az élet, így értékelni tudja saját kiváltságos helyzetét és szívesen segít másoknak.

Jennifer Garner

A napokban egy paparazzi osztott meg egy videót arról, ahogy éppen megpróbálja lefotózni Jennifer Garnert Los Angelesben. A színésznő éppen az autójában ült, amikor egy mozgássérült hajléktalan kért segítséget tőle. Jennifer Garner kihajolt az autójából és átadott neki egy csomagot, majd kedvesen beszélgetett a férfival.

A hajléktalannak még zokni sem volt a lábán, majd amikor a színésznő ezt észrevette, kiszállt az autójából és felhúzott egy pár zoknit a férfi lábára, majd megpróbálta ráadni a saját cipőjét is, az azonban túl kicsinek bizonyult. Jennifer Garner ekkor odalépett a paparazzihoz, akit már korábban kiszúrt, és megkérdezte tőle, hogy hányas lába van. A színésznő pénzt is ajánlott a cipőért, ám a férfi végül odaadta ingyen, majd a kocsijában lévő pokrócot és a váltóruháját is felkínálta.

@pinklover1969 Jennifer Gardner lead with kindness ... takong the time to help out a homeless man in LA. Her shoes must not have fit because she rushed over to the photographer and offered to buy his shoes. #kindness #jg #jennifergarner #homelessman #spreadlove #alwayshelpothers #hockeyhelpsthehomeless #fyp #tmznews #trending #foryou ♬ original sound - Pinklover1969

A színésznőnek nem ez volt az első jótékony cselekedete: már több mint 10 éve ő a nagykövete a Save the Children alapítványnak, amely rászoruló gyermekek támogatásával foglalkozik. Sőt a színésznő 50. születésnapján egy nagy buli helyett ingyenes ételosztást tartott.

Keanu Reeves

A hawaii származású színészről gyakran lehet hallani, hogy ő Hollywood egyik legkedvesebb embere. A nyilatkozatai alapján ezt nem is nehéz elhinni róla. A színész már több mint 20 éve juttat adományokat rászorulóknak – köztük gyermekkórházaknak és rákkutatással foglalkozó intézményeknek – az alapítványán keresztül.

Keanu Reeves azonban ebből egyáltalán nem csinál nagy felhajtást, olyannyira, hogy még az alapítványának a nevét is titok övezi. A színész többek között azért is viseli a szívén a beteg gyerekek sorsát, mert testvére, Kim hosszú évekig küzdött leukémiával, míg végül szerencsésen felgyógyult belőle.

A millió dolláros adományok mellett Reeves az apró kedvességekről sem feledkezik meg: tíz évvel ezelőtt egy rajongó észrevette, ahogy a színész a New York-i metrón utazik, majd elkezdte felvenni őt titokban. A videón látszik, ahogy egy megállóban új emberek szállnak fel a metróra és egy férfi elfoglalja a színész melletti szabad helyet, egy nő pedig megáll az ajtóban. A színész egyből reagált és átadta a helyét a nőnek.

Sok más történet is kering Keanu Reevesről. Egyszer egy fiatal rajongója aláírást akart tőle kérni, de nem volt nála papír, így a színész vett egy fagyit a kisfiúnak, majd a vásárlás mellé járó blokkot írta alá és azt adta át a fagyi mellé.

Cristiano Ronaldo

A portugál klasszist a legtöbbet adományozó sportolóként tartják számon, nem is alaptalanul. A madeirai szegényektől kezdve a cunami áldozatain át a gázai övezetben élő gyerekekig és a mangrove erdők megmentéséig rengeteg felé adományoz. Nemcsak szervezeteknek, alapítványoknak, és kórházaknak segít: számtalan rákos betegséggel küzdő gyerek kezelését finanszírozta már. Ezeket a jótékonykodásokat általában nem ő hozza nyilvánosságra, hanem azok, akik az adományokat kapják.

A legnagyobb visszhangot az egyik idei jótékonykodása kapta, amikor árverésre bocsátotta a 2013-as aranylabdáját. A díjat Izrael leggazdagabb embere vásárolta meg 600 ezer euróért, azaz 230 millió forintért. Az összeget a sportoló egy az egyben odaadta a Make-A-Wish alapítványnak, amely súlyos betegségekkel küzdő gyermekek kívánságait váltja valóra.

George Clooney

A színész számtalan alapítvány munkáját segíti és azokon keresztül juttat hatalmas összegeket kórházaknak, katasztrófakárosultaknak és más rászorulóknak. A színész nevét mindig lehetett hallani, ha a darfúri békemisszióról volt szó, de kampányolt már a haiti földrengés károsultjai mellett és segédkezett Szudánban is. Sőt saját alapítvánnyal is rendelkezik, amelynek neve Clooney Foundation For Justice: Home. Ez az alapítvány hajléktalanok megsegítésével és a lakhatási problémákkal küzdők felkarolásával foglalkozik. Az idén nyáron 1 millió dollárral, azaz nagyjából 360 millió forinttal támogatta a SAG-AFTRA egyik programját, amely a rászoruló, de tüntető színészeket és forgatókönyvírókat segíti.

A színész azt sem felejtette el honnan jött. Néhány éve vacsorát rendezett azoknak a barátainak, ismerőseinek, akik támogatták őt, amikor még csak „éhező” színészként kereste a boldogulást Hollywoodban. A vacsorán résztvevők egy jelentős összeget is kaptak a színésztől. Természetesen akadt olyan, akinek nem volt szüksége a pénzre, így azokat az ajándékokat továbbították olyanoknak, akiknek nagy segítséget jelenthet az összeg.

Az a dolgom, hogy hangot adjak azoknak, akik egy hegyre állva kiabálnák világgá, hogy baj van – de nincs se hegyük, se hangszórójuk.

Shakira

A kolumbiai énkesnő már hosszú évek óta Spanyolországban él, de nem felejtette el, hogy honnan származik. Shakira létrehozott egy alapítványt, amely a helyi kormánnyal és más magánszervezetekkel együtt hat iskolát és számos más fejlődést támogató központot működtet Kolumbiában.

Ezekben az intézményekben naponta több mint hétezer kolumbiai gyermek jut mindennap meleg ételhez, megfelelő oktatáshoz és lelki támogatáshoz, ami segíthet nekik a felnőtté válás felé vezető nehéz úton.

Mindemellett az énekesnő segíti az UNICEF munkáját is és számtalan alkalommal hívta fel a figyelmet a jótékonykodás fontosságára.

(Borítókép: Jennifer Garner. Fotó: GettyImages)